greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Καθημερινή η χρήση των social media στις ΗΠΑ.

Νέα έρευνα έδειξε ότι η χρήση των social media έχει εξελιχθεί σε καθημερινή συνήθεια για τα τρία τέταρτα των χρηστών του Ίντερνετ.

Σε δημοσκόπηση 1.700 Αμερικανών, η εταιρεία ερευνών Nielsen Online βρήκε ότι ποσοστό 73% χρησιμοποιούν τα social media τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Ως «χρήση» ορίζεται η ανάγνωση ενός blog, η επίσκεψη στην ιστοσελίδα κάποιου κοινωνικού δικτύου ή ανάγνωση και ο σχολιασμός σε κάποιο forum. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των Αμερικανών που χρησιμοποιούν τα social media φτάνει τα 127 εκατομμύρια.

Η μελέτη της Nielsen βρήκε ακόμη ότι το Facebook καθίσταται η κύρια ασχολία σε ότι αφορά τις διαδικτυακές δραστηριότητες για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ανταγωνιζόμενο τα παραδοσιακά μέσα. Από το σύνολο του online πληθυσμού, 47% επισκέπτεται το Facebook καθημερινά, πλησιάζοντας σημαντικά το ποσοστό εκείνων που παρακολουθούν τηλεόραση (55%). Επιπλέον, η ενασχόληση με το Facebook είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σχέση με τη χρήση παραδοσιακών μέσων, όπως το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.

Σε ότι αφορά τα διάφορα παιχνίδια στο Διαδίκτυο, τα λεγόμενα social games, όπως το FarmVille, ο αριθμός των Αμερικανών χρηστών που ασχολούνται καθημερινά με κάποιο από αυτά φτάνει τα 32,7 εκατομμύρια. Ο αριθμός είναι ίσος με τον αριθμό αναγνωστών εφημερίδων και διπλάσιος από των περιοδικών, του δείγματος.

Το Twitter εξακολουθεί να θεωρείται εξειδικευμένη υπηρεσία, αφού παρά τα 105 εκατομμύρια συνολικούς χρήστες του, η Nielsen αναφέρει ότι μόλις 6% από αυτούς το χρησιμοποιούν καθημερινά. Αντίστοιχα εξειδικευμένη ασχολία θεωρείται και η ανάγνωση blogs, τα οποία διαβάζουν καθημερινά μόνο 11% των ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑdWeek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου