greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Άνοδος 35% των κερδών της Microsoft.

Αξιοποιώντας το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 7 συνεχίζει να είναι όλο και πιο δημοφιλές, η Microsoft κατάφερε, όπως ανακοίνωσε, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 να παρουσιάσει άνοδο 35% στην κερδοφορία της. Οι διάφορες εκδόσεις των Windows «τρέχουν» σήμερα σε πάνω από το 90% των υπολογιστών του πλανήτη.

Τα αποτελέσματα ήσαν ελαφρώς καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις της εταιρίας, αλλά και οι μέτοχοί της ευελπιστούσαν σε κάτι ακόμα καλύτερο και μάλλον απογοητεύτηκαν. Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο παρουσίασε καθαρά κέρδη 4,01 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «ισχυρή ανάπτυξη» σημειώνουν δύο άλλοι τομείς δραστηριότητάς της, η μηχανή αναζήτησης Bing και το Xbox Live. Οι πωλήσεις της εταιρίας έφθασαν στο ύψος-ρεκόρ των 14,5 δισ. δολ., κατά 6% αυξημένες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC.

Τα δύο πιο κερδοφόρα τμήματα της Microsoft είναι αυτά που αναπτύσσουν τα Windows και το Office. Το τμήμα των Windows εμφάνισε αύξηση 28% στα έσοδά του, που διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. δολ.

Τα Windows 7, που εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2009, χαρακτηρίστηκαν «ατμομηχανή της ανάπτυξης» από τον διευθυντή οικονομικών Πίτερ Κλάιν.

Ο τομέας online επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνει την Bing και την online διαφήμιση, παρουσίασε αύξηση εσόδων 12%, στα 566 εκατ. δολ., αλλά ακόμα εμφανίζει λειτουργικές ζημιές (713 εκατ. δολ.).

Ο τομέας επιχειρηματικού λογισμικού (περιλαμβάνει το Office) εμφάνισε μείωση εσόδων 6%, στα 4,2 δισ. δολ.

Η εταιρία περιμένει να εμφανίσει μεγάλα έσοδα 305 εκατ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όταν θα κυκλοφορήσει το νέο “Office 2010”. Ο τομέας ψυχαγωγίας (περιλαμβάνει την κονσόλα Xbox 360 και το λειτουργικό σύστημα Windows για κινητά τηλέφωνα) εμφάνισε μικρή άνοδο 2%, παρουσιάζοντας έσοδα 1,7 δισ. δολ.

Την κερδοφορία της εταιρίας βοήθησε η γενικότερη ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας και ειδικότερα της αγοράς πληροφορικής. Η καταναλωτική ζήτηση από ιδιώτες για τα προϊόντα της Microsoft πάντως, προς το παρόν, παραμένει ισχυρότερη σε σχέση με τη ζήτηση από τις επιχειρήσεις για νέο εξοπλισμό.

Οι μέτοχοι και οι αναλυτές περίμεναν καλύτερες πωλήσεις λογισμικού στον τομέα των εταιρικών servers.

Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε κατά 4% περίπου στη Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου