greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η Apple ζητά πίσω το χαμένο πρωτότυπο τηλέφωνο (Κατακόρυφη αύξηση 90% στα κέρδη του α’ τριμήνου 2010)

Όλη η Σίλικον Βάλεϊ - και όχι μόνο - συζητά το πρωτοφανές περιστατικό απώλειας της πρωτότυπης συσκευής τηλεφώνου τέταρτης γενιάς iPhone 4G, που κάποιος αφηρημένος 27χρονος μηχανικός λογισμικού της Apple ξέχασε σε κάποιο μπαρ, αφού πριν είχε… κοπανήσει αρκετά ποτηράκια. Τώρα η εταιρία, καταπίνοντας τη ντροπή της, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ζήτησε πίσω το τηλέφωνο, αφού στο μεταξύ απέλυσε τον νεαρό υπάλληλό της, ο οποίος παρεμπιπτόντως γιόρταζε τα γενέθλιά του εκείνη τη βραδιά, που αποδείχτηκε τελικά καταραμένη γι’ αυτόν.

Η συσκευή μυστηριωδώς κάποια στιγμή βρέθηκε στα χέρια του Gizmodo, ενός site που παρουσιάζει ό,τι νεότερο «γκάτζετ» κυκλοφορεί στην «πιάτσα» και το οποίο πάραυτα δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και λεπτομέρειες του τηλεφώνου, που υποτίθεται ότι αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό της αιωνίως μυστικοπαθούς Apple. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει «φωτιά» η τεχνολογική «μπλογκόσφαιρα» και γενικότερα το διαδίκτυο.

Η συσκευή τέταρτης γενιάς, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, όπως μια βιντεοκάμερα στο μπροστινό μέρος για video-chat. Είναι πιο λεπτή, τρία γραμμάρια πιο βαριά, έχει επίπεδη και όχι καμπύλη «πλάτη» και η μπαταρία της είναι κατά 16% μεγαλύτερη. Τα τελευταία τρία καλοκαίρια η Apple έχει κάθε φορά παρουσιάσει ένα νέο iPhone, κάτι που αναμενόταν να κάνει και φέτος- αλλά φαίνεται πως χάλασε η έκπληξη που ετοίμαζε.

Αν και ορισμένοι ακόμα αμφισβητούν ότι η συσκευή που ξεχάστηκε στο μπαρ, είναι πραγματικά το επόμενο iPhone, έχει διαμορφωθεί μια συναίνεση στην «μπλογκόσφαιρα» των φανατικών της Apple ότι όντως περί αυτού πρόκειται.

Ήδη η Apple έστειλε επίσημη επιστολή στο Gizmondo, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρει «έπεσε στην αντίληψή μας ότι έχετε μια συσκευή που ανήκει στην Apple»», ζητώντας την άμεση επιστροφή της συσκευής, κάτι που το Gizmondo αποδέχτηκε (κανένα πρόβλημα, τώρα που έκανε τη δουλειά του…). Σύμφωνα με πληροφορίες, το Gizmondo πλήρωσε 5.000 δολάρια για να πάρει το πρωτότυπο από κάποιο μη κατονομαζόμενο άτομο, που βρισκόταν στο μπαρ και…βούτηξε την ξεχασμένη συσκευή, η οποία μάλιστα ήταν σκοπίμως καμουφλαρισμένη έτσι ώστε εξωτερικά να δίνει την εικόνα του τωρινού iPhone 3GS.

Σύμφωνα με το Gizmondo, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απολυμένο νέο μηχανικό, «ήταν χάλια. Οι μπίρες που ήπιε εκείνη τη νύχτα, αποδείχτηκαν οι πιο πικρές της ζωής του». Από την άλλη, πολλοί χρήστες ζήτησαν με μηνύματά τους από τον επικεφαλής της Apple Στιβ Τζομπς να μην απολύσει τον άτυχο νέο – αλλά δεν τον έπεισαν.

Στο μεταξύ, η Αpple ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση 90% καθαρών κερδών (που έφθασαν τα 3,1 δισ. δολ.) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, σκορπώντας ενθουσιασμό στους μετόχους της, ενώ οι μετοχές της «πέταξαν»στη Γουόλ Στριτ.

Η εταιρία πούλησε τον αριθμό-ρεκόρ των 8,75 εκατ. iPhone μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου φέτος, υπερδιπλάσια σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα από τα iPhone και τα διάφορα αξεσουάρ του αποτελούσαν το 40% των συνολικών εσόδων της εταιρίας. Τα συνολικά έσοδά της στην Ευρώπη αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 63%.

Εξάλλου, στο πρώτο τρίμηνο, η εταιρία πούλησε 2,94 εκατ. υπολογιστές Mac, κατά 33% περισσότερους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2009. Επίσης πούλησε 10,9 εκατ. iPod (μικρή μείωση 1% σε σχέση με πέρυσι), ενώ οι πωλήσεις του νέου iPad ξεκίνησαν στο δεύτερο τρίμηνο (την πρώτη μόνο εβδομάδα πούλησε πάνω από 500.000 συσκευές).

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου