greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Steve Jobs: "Θέλετε πορνό; Πάρτε κινητό με Android".

jobs.jpg

Ο Steve Jobs δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη γλώσσα της διπλωματίας όταν θέλουν να πουν κάτι. Το αντίθετο, μάλιστα. Το μεγάλο αφεντικό της Apple έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα media με την οξύτητα των λεγομένων του. Το τελευταίο επεισόδιο έχει ως πρωταγωνιστές το iPhone, το Android και το πορνό.

Ένας πελάτης ονόματι Matthew Browning έστειλε mail στον Jobs, διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό από το App Store μιας εφαρμογής με θέμα τα σατιρικά καρτούν του Mark Fiore. Ο Browning έκανε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείεται εξ ορισμού το πορνογραφικό περιεχόμενο. Για να προστατευτούν τα παιδιά, υπάρχουν και τα parental controls. Μια χαρά τα είπε ο κ. Browning, ο Jobs όμως δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Στην απάντησή του, είπε αρχικά ότι ο αποκλεισμός του app για τον καρτουνίστα ήταν λάθος και εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Όσο για τις γενικότερες ανησυχίες του Matthew, ο Jobs δήλωσε το εξής: "πιστεύουμε ότι έχουμε ηθική υποχρέωση να κρατήσουμε το πορνό μακριά από το iPhone. Όσοι θέλουν πορνό, μπορούν να πάρουν ένα κινητό με Android".

Πώς εξηγείται αυτό το ξέσπασμα ηθικολογίας του Jobs; Προφανώς, ο Mr Apple θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι το iPhone είναι ένας χώρος όπου υπάρχουν κανόνες, ενώ το Android είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).

Υπερβολική αντίδραση; Ρεαλιστική τοποθέτηση; Χτύπημα κάτω από τη ζώνη; Όπως και να το δει κανείς, το συμπέρασμα είναι ένα: ο Steve Jobs ξέρει πώς να κάνει τον κόσμο να τον προσέξει.

ΠΗΓΗ: t3mag.gr , news.cnet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου