greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πιάνει ταβάνι η αγορά των netbooks

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία IDC, φαίνεται ότι η αγορά των netbooks αρχίζει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης, καθώς η ζήτηση για επεξεργαστές Atom μειώνεται σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Όπως δείχνουν τα δεδομένα της IDC, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 οι Atom κατέλαβαν το 20,3% των επεξεργαστών της Intel για φορητούς υπολογιστές, ένα νούμερο μειωμένο κατά 4% σε σχέση με το τέλος του 2009.

Όπως όλα δείχνουν, η μείωση αυτή δεν είναι τυχαία ή συγκυριακή και αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Paul Otellini, αναμένει ποσοστά γύρω στο 20% για όλο το 2010.

Πέρα από την επιφανειακή εξήγηση ότι "κάποια στιγμή θα ερχόταν η πτώση", δύο είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η αγορά των netbooks εμφανίζει σημάδια κάμψης. Πρώτον, υπάρχει πλέον μεγάλη ποικιλία στις πολύ μικρές φορητές συσκευές, με τα smartphones να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, καθώς καλύπτουν όλο και περισσότερες ανάγκες. Επιπλέον, η έλευση του iPad και των ανταγωνιστών του αναμένεται να ασκήσει νέες πιέσεις στα netbooks. Η δεύτερη εξήγηση που επικαλείται ο αναλυτής της IDC Shane Rau έχει να κάνει με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης για προϊόντα που από τιμολογιακής άποψης δεν κινούνται στα πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως τα netbooks.

Κατά πάσα πιθανότητα, η αγορά των φορητών συσκευών θα είναι αρκετά διαφορετική στο τέλος του 2010 από την αντίστοιχη εικόνα του 2009.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου