greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έκανε προσφορές στον εαυτό του .


Ένα πολύ έξυπνο τρόπο είχε βρει ένας 39χρονος για να ανεβάζει τις τιμές αντικειμένων που πωλούσε μέσω eBay, αλλά η πρακτική του αποκαλύφθηκε και πλέον είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Ο Paul Barret θα παρουσιαστεί ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου, καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα, έκανε προσφορές στον εαυτό του για να ανεβάζει τις τιμές. Επίσης έκανε θετικά σχόλια για μια σειρά αντικείμενα που πωλούσε, μεταξύ των οποίων και μια... πίτα.

Ο 39χρονος από το Stanley, παραδέχθηκε την ενοχή του για δέκα αδικήματα, που προβλέπονται από τον νόμο για την προστασία του καταναλωτή, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως αυτό που έκανε ήταν παράνομο.

Κάθε ένα αδίκημα, επισύρει πρόστιμο 5.000 λιρών και αν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ο Barret θα κληθεί να πληρώσει 50.000 λίρες.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι διευθυντής σε εταιρεία που εμπορεύεται μίνι-μπας, μπήκε στο στόχαστρο, μετά από παράπονο κάποιου πελάτη του eBay και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πωλούσε διάφορα αντικείμενα με το ψευδώνυμο "Shancopaul" και έκανε προσφορές ως "Paulthebusman". Μεταξύ άλλων είχε καταφέρει να διαθέσει αρκετά κινητά, μια κάμερα, μια μερσεντές και ένα τζιπ!

Ο ίδιος δήλωσε ότι το eBay του επέτρεψε να έχει δεύτερο λογαριασμό με τα ίδια ακριβώς στοιχεία και τον χρησιμοποίησε όταν κατάλαβε ότι οι τιμές σε μερικά από τα πράγματα που πωλούσε ήταν πολύ χαμηλές.

Οι νέοι νόμοι για το εμπόριο μέσω διαδικτύου ψηφίστηκαν πριν από δύο χρόνια στη Βρετανία, με στόχο την καταπολέμηση του διαδικτυακού εγκλήματος.

Εκπρόσωπος του eBay, τόνισε ότι "πρακτικές σαν και αυτές που ακολούθησε ο κ. Barret, είναι παράνομες και ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους ενέργειες".

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου