greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Οριστική πλέον η ρήξη Apple-Adobe.


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Apple και η Adobe τρέφουν τόση εκτίμηση η μία για την άλλη, όση και οι οπαδοί της Ρεάλ για αυτούς της Μπαρτσελόνα και αντιστρόφως. Το Μήλον της Έριδος είναι φυσικά το Flash, το οποίο απομακρύνεται κάθε μέρα και περισσότερο από το iPhone. Η τελευταία ανταλλαγή δηλώσεων ανάμεσα στις δύο εταιρείες είναι ενδεικτική για το πού πάνε τα πράγματα. Με λίγα λόγια, το χάσμα βαθαίνει και τίποτα δε φαίνεται ικανό να το γεφυρώσει.

Πριν από λίγες ημέρες, μάθαμε ότι το iPhone OS 4 βάζει οριστική ταφόπλακα στην είσοδο εφαρμογών Flash στο smartphone της Apple. Όλα αυτά τις μέρες που η Adobe ετοιμαζόταν να παρουσιάσει το Flash Professional CS5 που διαθέτει packager για να μεταφράζει τα Flash scripts σε iPhone apps. Φυσικά, η Adobe στράβωσε με την κίνηση της Apple και ανακοίνωσε ότι σταματάει την ανάπτυξη του packager.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από νέα πυρά κατά της Apple, ο Mike Chambers της Adobe δήλωσε σχετικά: "Όπως έχουν μάθει τελικά οι developers, αν θέλεις να αναπτύξεις κάτι για το iPhone πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την απόρριψη της Apple ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο. Ο πρωταρχικός στόχος του Flash ήταν πάντα να καθιστά δυνατή την cross browser, platform και device ανάπτυξη. Δηλαδή, το Flash game που έχεις αναπτύξει να μπορεί να παίξει σε πολλές πλατφόρμες και συσκευές. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλει η Apple. Θέλουν να δέσουν τους developers στη δική τους πλατφόρμα".

Η εταιρεία του Steve Jobs ανταπέδωσε τα πυρά με έναν ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο: "Κάποιος τα βλέπει ανάποδα τα πράγματα. Ανοιχτές τεχνολογίες είναι τα HTML5, JavaScript, CSS και H.264. Το Flash είναι κλειστό και proprietary".

Είναι πιο πιθανό να δούμε τους Ισραηλινούς να συμφιλιώνονται με τη Χαμάς, παρά την Apple και την Adobe να τα βρίσκουν.

ΠΗΓΗ: t3mag.gr , e-pcmag.gr , www.theregister.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου