greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Επεξεργαστές για netbooks από τη Samsung.


Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο Internet, η Samsung έχει προγραμματίσει την παραγωγή δικών της επεξεργαστών, οι οποίοι προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των netbooks και ενδεχομένως άλλων φορητών συσκευών που κατασκευάζει η κορεάτικη εταιρεία. Όπως φαίνεται στο roadmap, η Samsung σχεδιάζει μέχρι και τετραπύρηνο επεξεργαστή για τους μικρούς φορητούς υπολογιστές.

Ειδικότερα, η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζει επεξεργαστές που θα βασίζονται στη σειρά ARM Cortex-A9, με τα πρώτα μοντέλα να αναμένονται μέσα στο 2011. Το πρώτο chip έχει την κωδική ονομασία Orion και θα είναι ένας διπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα λειτουργία 800MHz. Ακολουθεί ο μονοπύρηνος Pegasus στο 1GHz και η αντίστοιχη διπύρηνη έκδοση τον κωδικό Hercules. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, ο διπύρηνος Draco στα 1.2GHz.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της σειράς είναι ο τετραπύρηνος Aquila με ταχύτητα 1.2GHz. Πάντως, το συγκεκριμένο κομμάτι θα αργήσει αρκετά, καθώς η κυκλοφορία του τοποθετείται στις αρχές του 2013.

Απομένει να δούμε σε τι επίπεδα θα κινείται ο ανταγωνισμός εκείνη την εποχή. Προφανώς, η εποχή του μονοπύρηνου Atom θα είναι μακρινό παρελθόν τότε, οπότε η αποστολή του τετραπύρηνου Aquila θα είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , www.bit-tech.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου