greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Στο φως οι παρεμβάσεις των κυβερνήσεων.


Ο γίγαντας του διαδικτύου, Google, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πόσο συχνά διάφορες κυβερνήσεις και άλλες κρατικές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο της ζητούν να τους δώσει στοιχεία για χρήστες ή λογοκρίνουν τις πληροφορίες της.

Η Βραζιλία είναι πρώτη στη σχετική λίστα με 3.663 αιτήματα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 3.580 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.166.

Μόλις τον περασμένο μηνά η αμερικανική εταιρία, αποσύρθηκε λόγω κόντρας με την κυβέρνηση της Κίνας τα οποία δεν δόθηκαν, επειδή θεωρούνται σοβαρά κρατικά μυστικά.

Από τον Ιούλιο του 2009 έως το τέλος του ίδιου έτους η Βραζιλία, με 291 αιτήματα, είναι πρώτη και στη λίστα που αφορά τη λογοκρισία περιεχομένου, ενώ ακολουθούν η Γερμανία με 188, η Ινδία με 142 και οι ΗΠΑ με123.

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της λογοκρισίας στο διαδίκτυο την τελευταία 8ετια καθώς σήμερα 40 κυβερνήσεις το λογοκρίνουν έναντι μόλις τεσσάρων το 2002.

Η Google δημιούργησε ένα νέο εργαλείο το "Government Requests" που δίνει τα παραπάνω στοιχεία, θεωρώντας το ως "το πρώτο βήμα για περισσότερη διαφάνεια".

Η Google θα δημοσιεύσει τα νέα στοιχεία σε ένα εξάμηνο ενώ επισημαίνει ότι τα περισσότερα κρατικά αιτήματα προς αυτήν αφορούν νόμιμες έρευνες για εγκληματικές δραστηριότητες ή για την απόσυρση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο Ντέηβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής του νομικού τμήματος της Google δήλωσε ότι η εταιρία πιστεύει ότι η μεγαλύτερη διαφάνεια θα οδηγήσει σε λιγότερη λογοκρισία.

"Αν οι εταιρίες, οι κυβερνήσεις και τα άτομα δεν κάνουν κάτι, το Ίντερνετ που ξέρουμε, είναι πιθανό να υποστεί όλο και περισσότερους περιορισμούς, απομακρύνοντας την επιλογή και τον έλεγχο από τους χρήστες και αυξάνοντας τη δύναμη όσων περιορίζουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση".

Δέκα χώρες ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ισραήλ, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ν.Ζηλανδία, η Ισπανία έστειλαν ανοικτή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Έρικ Σμιτ, ζητώντας του να δώσει μεγαλύτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας των ατόμων.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου