greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Σημαντικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο για τη Yahoo.

Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου για τη Yahoo, καθώς τα έσοδα σημείωσαν σημαντική αύξηση για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρείας είναι τα καλύτερα από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της η Κάρολ Μπάρτζ.

Οι επιδόσεις τριμήνου της Yahoo αντικατοπτρίζουν την ενίσχυση της online διαφήμισης, που αποτελεί εξάλλου την κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας. Οι διαφημιζόμενοι εμφανίζονται πολύ θετικοί στις δαπάνες τους, εν μέσω στοιχείων που υποδεικνύουν ανάκαμψη από τη χειρότερη οικονομική κρίση που βίωσε η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία 70 χρόνια.

Τα κέρδη της Yahoo έφτασαν τα 310.2 εκατομμύρια δολάρια, η 22 σεντς ανά μετοχή, για το πρώτο τρίμηνο του 2010. Πρόκειται για τεράστια αύξηση, σε σύγκριση με τα 117,6 εκατομμύρια, ή 8 σεντς ανά μετοχή, του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν σημαντικά από την πρόσφατη πώληση μιας υπηρεσίας e-mail και τις πρώτες πληρωμές από τη Microsoft για κάποια από τα κόστη της συνεργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι δύο εταιρείες.

Ακόμη όμως και χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία, η εταιρεία θα παρουσίαζε κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν κέρδη 9 σεντς.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 1%, στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσοστό αυτό, αν και μικρό, σηματοδοτεί την πρώτη αύξηση εσόδων μετά το τρίτο τρίμηνο του 2008.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου