greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Tech In Axion: Φως, περισσότερο φως.

Η UniPixel, εταιρεία κατασκευής πάνελ που εδρεύει στο Τέξας, υποστηρίζει ότι η νέα τεχνολογία της που ακούει στο όνομα TMOS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή φθηνότερων και πιο φωτεινών οθονών κατά εξήντα και δέκα φορές αντίστοιχα, συγκριτικά με τις οθόνες LCD

Η τεχνολογία TMOS (Time Multiplexed Optical Shutter) χρησιμοποιείται για την κατασκευή ειδικών οπτικών φιλμ, που έχουν τη δυνατότητα να φράζουν το φως ανάλογα με τις ανάγκες του κατασκευαστή. Τα φιλμ αυτά χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για την κατασκευή πάνελ σε οθόνες.



Αναλυτικά, τα μαύρα pixels της οθόνης φωτίζονται με τη βοήθεια πλευρικώς τοποθετημένων LED, χρώματος κόκκινου, μπλε και πράσινου. Παράλληλα, η οθόνη απαιτεί την ύπαρξη ενός μοναδικού “φύλλου” από φιλμ αυτού του τύπου ανάμεσα στις δύο γυάλινες επιφάνειες του πάνελ, με αποτέλεσμα το φως να φιλτράρεται λιγότερο σε σχέση με τις οθόνες LCD, οι οποίες αποτελούνται από πολλαπλές αντίστοιχες επιφάνειες.


Σύμφωνα με τη UniPixel, η τεχνολογία TMOS θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε πολλά φορητά αλλά και επιτραπέζια συστήματα

Με τον τρόπο αυτό τα χρώματα εμφανίζονται πιο “ζωντανά” και φωτεινά, αφού υπάρχει λιγότερη επεξεργασία του φωτός σε σχέση πάντα με τις LCD. Επίσης, οι οθόνες TMOS δεν απαιτούν λευκό backlight, από τη στιγμή που ο φωτισμός προέρχεται από τα LED, ενώ είναι και πολύ γρήγορες (σύμφωνα με τη UniPixel, ο χρόνος απόκρισής τους μετριέται σε microseconds και όχι σε milliseconds, όπως συμβαίνει με τις άλλες οθόνες).


Η Samsung είναι μία από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται εδώ και καιρό για τη νέα τεχνολογία TMOS


Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι η διαδικασία κατασκευής των οθονών TMOS προσομοιάζει κατά πολύ την αντίστοιχη των LCD, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα γραμμή παραγωγής χωρίς σημαντικές τροποποιήσεις.

Ήδη η Samsung έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον επισήμως για τη νέα τεχνολογία, ενώ -σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο- στο “παιχνίδι” ενδέχεται να μπει και η Sony το τρέχον έτος.



ΠΗΓΗ: www.pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου