greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εφαρμογές iPhone για ταξιδιώτες .


Ο καιρός ανοίγει και όλοι ονειρευόμαστε ταξίδια. Κάποιοι από 'μας θα τα κάνουν κιόλας. Βρήκαμε τις καλύτερες εφαρμογές που κυκλοφορούν για το iphone και θα κάνουν τα ταξίδια σου παιχνιδάκι. Tube Map

Το Tube Map είναι μία εφαρμογή που αφορά μόνο όσους από σας πρόκειται να ταξιδέψουν στο Λονδίνο. Όπως είναι γνωστό ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι τόσο περίπλοκο που είναι πανεύκολο να χαθείς. Παρόλο που είναι χωρισμένος σε χρωματιστές γραμμές(όπως το δικό μας μετρό, μπλε κόκκινη γραμμή κτλ) δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που χάνονται. Το Tube Map παρέχει ένα πλήρη χάρτη του σιδηρόδρομου, με live ενημέρωση για τους σταθμούς και τα δρομολόγια, ενώ σου δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσεις τα δρομολόγια σου από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα το βρεις στο internet και μπορείς να το καταβάσεις δωρεάν.



Currency Converter Pro

Το Currency Converter Pro είναι ένας μετατροπέας συναλλάγματος και μάλλον ο μόνος που περιέχει τα νομίσματα όλων των χωρών. Με το Currency Converter Pro μπορείς να ελέγξεις τις ισοτιμίες ακόμα και των νομισμάτων που χρησιμοποιείς στα παιχνίδια(όπως στο virtual παιχνίδι Second Life). Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις τις τιμές του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας παγκοσμίως. Είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο με 0,70 ευρώ.

BA Flights

Αν και αφόρα μόνο μια αεροπορική εταιρία, την British Airways, δεν αφορά μόνο πτήσεις για την Αγγλία. Με το BA Flights μπορείς να ελέγξεις ανά πάσα τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις όλων των πτήσεων. Μπορείς επίσης να δεις τις λεπτομέρειες της κάθε πτήσεις και να κάνεις check-in από το κινητό σου, σε περίπτωση που μπορεί να βρήκες κίνηση στο δρόμο ή που βαριέσαι να περιμένεις στην ουρά. Και αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο internet δωρεάν.

iSpy Cameras

Πόσες φορές έκλεισες ξενοδοχείο βάσει του φυλλαδίου που είδες και όταν έφτασες δεν είχε καμία σχέση; Με το iSpy Cameras δεν πρόκειται να την ξαναπατήσεις. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί χιλιάδες δημόσιες κάμερες για να σου δείξει live το σημείο που θες. Απλά πληκτρολόγησε την τοποθεσία που θες και θα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη κάμερα για να σου την δείξει. Τέρμα λοιπόν οι εκπλήξεις μόνο με 0,70 ευρώ.



Lonely Planet Travel Guides

Αυτή η εφαρμογή αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό οδηγό για κάθε ταξιδιώτη. Σου παρέχει πληροφορίες για τα καλύτερα σημεία της πόλης που θέλεις να επισκεφτείς, καθώς και για εστιατόρια, μπαρ, παραλίες και αγορές. Έχεις τη δυνατότητα να δεις φωτογραφίες του μέρους που σου προτείνει και παράλληλα διαθέτει ένα πλήρες λεξικό φράσεων για να μπορείς να συνεννοηθείς όπου βρεθείς. Πρόσεχε μην ξεγελαστείς: η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά θα σου κοστίσει περίπου 10,00 ευρώ για τον κάθε οδηγό που θα κατεβάσεις.

Free Wi-Fi Finder

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι λίγο περίεργη. Ναι μεν σε ενημερώνει για τα σημεία που υπάρχει Wi-Fi δωρεάν, από την άλλη όμως για να την χρησιμοποιήσεις πρέπει να συνδεθείς στο internet. Τραγικό; Όχι. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να προγραμματίσεις ανάλογα με το που θα βρεθείς τα σημεία που σου παρέχουν δωρεάν Wi-Fi. Διαθέτει μια λίστα με περισσότερα από 10.000 σημεία και μπορείς να το βρεις στο διαδίκτυο δωρεάν.

Travel Mate

Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή χρήσιμη για κάθε ταξιδιώτη. Σε ενημερώνει για ότι μπορεί να χρειαστείς σε μια ξένη χώρα, αεροδρόμια, ταξί, ξενοδοχεία, αλλά και για τους τουριστικούς προορισμούς, εστιατόρια, μουσεία. Απλά πληκτρολογείς το μέρος που βρίσκεσαι και την πληροφορία που χρειάζεσαι. Όλα τα άλλα άστα πάνω του. Διατίθεται στο internet δωρεάν.



Flying Without Fear

Είσαι από αυτούς που μόλις μπαίνουν σε αεροπλάνο τους λούζει κρύος ιδρώτας; Τότε το Flying Without Fear είναι ότι χρειάζεσαι. Όπως λέει και ο τίτλος του μπορείς να πετάξεις χωρίς φόβο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ποσοστό επιτυχίας 98% και στόχος της είναι να δημιουργήσει μια χαλαρή διάθεση στους ταξιδιώτες με θεραπείες κατά του φόβου αλλά και ενημέρωση για τον κάθε θόρυβο που μπορεί ν’ ακούσεις και να σε φοβίσει. Διαθέτει και βίντεο για να σε ενημερώνει για την πτήση καθώς και κουμπί πανικού για έκτακτες καταστάσεις. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι θα σου κοστίσει μόλις 3,20 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο σε σχέση με τις συνεδρίες του ψυχοθεραπευτή για να το ξεπεράσεις.

Big Tipper
Έφτασες στον προορισμό σου, είσαι στην πισίνα του ξενοδοχείου σου και μόλις παράγγειλες ένα δροσερό κοκτέιλ. Τι μπορμπουάρ όμως θ’ αφήσεις στον σερβιτόρο; Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να υπολογίσεις τι λεφτά θα πρέπει να πληρώσεις για τις υπηρεσίες που σου προσφέρουν, ανάλογα με την χώρα που βρίσκεσαι, για να μην σε πουν και τσιγκούνη. Επίσης μπορεί να υπολογίσει το ποσό του λογαριασμού που αντιστοιχεί στον καθένα, σε περίπτωση που είστε πολλά άτομα, αλλά και να κρατήσει λογαριασμό για τα λεφτά που έχεις σπαταλήσει σε μπουρμπουάρ. Θα βρεις την εφαρμογή στο internet και θα σου κοστίσει μόλις 1,40 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου