greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Αύξηση 24,2% στις πωλήσεις PC.


Η HP παραμένει πρώτη στην παγκόσμια αγορά στο α' τρίμηνο, ακολουθούμενη από τις Acer, Dell, Lenovo και Toshiba

Συνεχίζονται τα σημάδια ανάκαμψης στην παγκόσμια αγορά πληροφορικής. Η γνωστή εταιρεία ερευνών IDC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών το α’ τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε κατά 24,2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009, οπότε και η μείωση σε ετήσια βάση ήταν της τάξεως του 7%.

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, τους τρεις πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς πωλήθηκαν 79,134 εκατ. PC, με τους φορητούς υπολογιστές που απευθύνονται σε οικιακούς χρήστες να είναι η κατηγορία που βοήθησε περισσότερο στην αύξηση. Επιπλέον, σημαντική βοήθεια έρχεται και από την ανάκαμψη που παρατηρείται στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Σε επίπεδο μεριδίων αγοράς, στην πρώτη θέση βρέθηκε η HP με 19,7% και αύξηση των πωλήσεων κατά 19,9% σε ετήσια βάση, ενώ στη δεύτερη θέση εδραιώνεται η Acer με 13,6% και αύξηση των πωλήσεων της κατά 42,5%.

Η Dell είναι τρίτη με 13,3% μερίδιο αγοράς και αύξηση 21,1% στις πωλήσεις, ενώ η τέταρτη Lenovo είναι πλέον στο 8,8% δεδομένου ότι αύξησε τις πωλήσεις της κατά 58,3%.

Την πεντάδα κλείνει η Toshiba με 5,8% μερίδιο και αύξηση 29,4%.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου