greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ανάκαμψη δείχνουν τα αποτελέσματα της Google.

Αύξηση 37% σημείωσαν τα κέρδη της Google για το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν 23%, δείχνοντας την ανάκαμψη της διαδικτυακής διαφήμισης. «Οι μεγάλοι διαφημιζόμενοι επέστρεψαν δυναμικά, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, Πάτρικ Πισέτ.

Η εταιρεία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην απόκτηση και ανάδειξη ταλέντων, αντίθετα με τις εξελίξεις τις παγκόσμιας αγοράς. Η Google αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 800 εργαζόμενους το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ο κ. Πισέτ επεσήμανε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις προσλήψεις για την υπόλοιπη χρονιά.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη της Google έφτασαν τα 1,96 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 6,06 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα από τα 1,42 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Τα κέρδη προ φόρων και προμηθειών ξεπέρασαν τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Αν και τα αποτελέσματα ήταν λίγο καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις, κάποιοι αναλυτές ωστόσο περίμεναν ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η μετοχή της Google έχασε 4,6% και έκλεισε στα 568,06 δολάρια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αναλυτές εξέφρασαν ακόμη ανησυχία για την τιμολόγηση των online διαφημίσεων. Το μέσο κόστος ανά κλικ για την κλικ αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2009, ωστόσο μειώθηκε κατά 4% το τέταρτο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου