greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Δυναμική επάνοδος για το Koobface worm


Έπειτα από μια περίοδο σχετικής αδράνειας, το Koobface worm επανακάμπτει και βάζει και πάλι στο στόχαστρο ανυποψίαστους χρήστες. Όπως μαρτυρά και το όνομά του, πρόκειται για ένα worm που απευθύνεται σε χρήστες του Facebook. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχει τη μορφή μηνυμάτων που μπορούν να ξεγελάσουν όσους δεν είναι έστω και λίγο εξοικειωμένοι με τις διαδικτυακές απειλές.

Η τελευταία "καμπάνια" του Koobface καταφτάνει στο inbox του υποψήφιου θύματος ως μήνυμα με ένα link προς video ερωτικού περιεχομένου. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το video δεν ανοίγει γιατί απαιτείται η εγκατάσταση ενός υποτιθέμενου codec. Φυσικά, η αποδοχή του εν λόγω αιτήματος στο σχετικό παράθυρο διαλόγου δεν έχει ως αποτέλεσμα την προβολή του video, αλλά την εγκατάσταση του Koobface στον υπολογιστή.

Με τον κίνδυνο να γίνουμε κουραστικοί, επαναλαμβάνουμε τις δύο πάγιες συμβουλές που μειώνουν τον κίνδυνο για παρατράγουδα κατά την πλοήγηση στο Internet: μην εμπιστεύεστε μηνύματα από πηγές που δε γνωρίζετε και αναθέστε την ασφάλεια του υπολογιστή σας σε ένα ενημερωμένο antivirus.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου