greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Επικίνδυνη διαφήμιση σε παιχνίδι του Facebook


Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Facebook έγινε πρόσφατα στόχος απατεώνων, όπως ανέφερε η εταιρεία που το αναπτύσσει, αλλά και εκατοντάδες χρήστες. Το Farm Town γνωρίζει αυτό τον καιρό μεγάλη επιτυχία, με τους χρήστες του να πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια. Και όπως είναι γνωστό, όπου υπάρχει πολλή κίνηση, αυξάνονται θεματικά οι πιθανότητες για τη δράση επιτηδείων.

Πρόσφατα, λοιπόν, εμφανίστηκε μια διαφήμιση στο Farm Town, η οποία ειδοποιούσε το χρήστη ότι ο υπολογιστής του έχει μολυνθεί από ιό και πρέπει να κατεβάσει οπωσδήποτε ένα υποτιθέμενο antivirus για να καθαρίσει το σύστημά του. Πρόκειται, φυσικά, για τη γνωστή απάτη που αντί για antivirus κατεβάζει malware στον υπολογιστή.

Η εταιρεία SlashKey που αναπτύσσει το παιχνίδι εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με την οποία καλεί τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αγνοήσουν τη δήθεν προειδοποίηση. Αυτό, πάντως, που δεν είπε η εταιρεία, είναι πώς κατάφερε να φτάσει στο κοινό μια τέτοια επικίνδυνη διαφήμιση.

Όσο για τη συμπεριφορά των διαφόρων browsers απέναντι στη συγκεκριμένη απειλή, ο Chrome και ο Safari κατάφεραν να μπλοκάρουν την επίθεση, όχι όμως και ο Internet Explorer.


ΠΗΓΗ: eWeek.com , e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου