greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ισραηλινό μπλόκο στο iPad



Eμπάργκο στο γκάτζετ της Apple, iΡad επέβαλε το Ισραήλ, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η νέα πολυμηχανή μπορεί να μην είναι συμβατή με το ασύρματο δίκτυο της χώρας και επιπλέον ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε άλλες ασύρματες συσκευές.

Στα τελωνεία της χώρας οι αρχές έχουν ήδη κατασχέσει περίπου δέκα iΡad. Από την απαγόρευση δεν εξαιρούνται ούτε εκείνα που τυχόν φέρουν τουρίστες τουλάχιστον μέχρι να εξακριβωθεί η συμβατότητά τους με το δίκτυο.

"Τα πρότυπα του Ισραήλ στον τομέα του Wi-Fi είναι διαφορετικά από τα αμερικανικά, τα οποία επιτρέπουν εκπομπές χαμηλότερης ισχύος. Ως εκ τούτου απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στο Ισραήλ. Όταν χρησιμοποιείς τεχνολογικό εξοπλισμό σε μια συχνότητα διαφορετική από τη εκείνη στην οποία λειτουργούν άλλες συσκευές, μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές" είπε ο Νάτι Σιούμπερτ, αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Επικοινωνιών.

Ο ίδιος διασαφήνισε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για iPads που έχουν κατασκευαστεί με τα αμερικανικά πρότυπα και όχι αυτά που "ταιριάζουν" με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.Η Αμερικανική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που επιτρέπονται στην Ευρώπη και στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό αξιωματούχο, αυτό σημαίνει ότι ένα ισχυρότερο σήμα μπορεί να καταλαμβάνει πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης ή να δημιουργήσει προβλήματα σε άλλες ασύρματες συνδέσεις.

Προς το παρόν, το iΡad διατίθεται μόνο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η Αpple έχει ανακοινώσει ότι η διάθεση του προϊόντος της στον υπόλοιπο κόσμο θα αρχίσει το νωρίτερο στις 10 Μαΐου, αλλά βάσει της τελευταίας εξέλιξης θεωρείται απίθανο ότι θα περάσει τα σύνορα του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου