greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ιός τρομοκρατεί όσους κατεβάζουν "πικάντικα" προγράμματα


Φόβος και τρόμος για τους χρήστες που κατεβάζουν "πικάντικο" περιεχόμενο του διαδικτύου, έχει γίνει ένας ιαπωνικός "δούρειος ίππος|" που εισβάλει σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή υπηρεσία, Winni.

Ο ιός γνωστός ως Κenzero έρχεται "μεταμφιεσμένος" ως οθόνη εγκατάστασης παιχνιδιού ζητώντας προσωπικές πληροφορίες, ενώ την ίδια ώρα καταγράφει το ιστορικό του χρήστη στο διαδίκτυο, λεπτομέρειες του λειτουργικού τους συστήματος, ιστορικό χρήσης προγραμμάτων και τις αποθηκευμένες ιστοσελίδες του στον browser που χρησιμοποίει.

Στη συνέχεια δημοσιεύει το διαδικτυακό ιστορικό τους και τους εκβιάζει, ζητώντας αμοιβή περίπου 12 δολαρίων για να το αφαιρέσει και να "διευθετήσει την παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας".



Σύμφωνα με πληροφορίες, το email προέρχεται από μία εταιρεία με την ονομασία "Romancing Inc". Αφού ενημερώσει τον "πελάτη" της για την κατάσταση, προσφέρεται να κάνει τα στραβά μάτια στις παρανομίες του και να κατεβάσει τις πληροφορίες που ανήρτησε, έναντι φυσικά μιας μικρής αμοιβής. Η ιαπωνική ιστοσελίδα Yomiuri υποστηρίζει πως 5.500 άτομα παραδέχτηκαν μέχρι στιγμής ότι μολύνθηκαν από τον ιό.

Ο ιός στοχεύει συγκεκριμένα όσους κατεβάζουν κινούμενα σχέδια που ανήκουν στην κατηγορία Hentai. Δεδομένου ότι οι χρήστες που αναζητούν το συγκεκριμένο περιεχόμενο, έχουν συνήθως ιδιαίτερα "πικάντικο" ιστορικό στον browser τους.


"Έχουμε ξαναδεί αυτό το όνομα με τους ιούς Zeus και Koobface. Ανήκει σε εγκληματική συμμορία που συνεχώς εμπλέκεται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες", δήλωσε ο Rik Ferguson, σύμβουλος της εταιρείας Trend Micro στο BBC.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου