greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πωλήσεις-ρεκόρ για τις νέες κάρτες γραφικών της ATI

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα της AMD κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dirk Meyer έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις της ATI. Όπως είπε ο Meyer, η σειρά ATI Radeon HD 5000 έχει πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια τεμάχια από το ντεμπούτο της στην αγορά μέχρι και το τέλος του περασμένου μήνα.

Κατά πάσα πιθανότητα, το νούμερο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν η AMD/ATI δεν είχε προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς κατά τους πρώτους μήνες. Η σειρά HD 5000 εγκαινιάστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου με τα μοντέλα 5850 και 5870 και σταδιακά παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες κάρτες που υποστηρίζουν DirectX 11. Ωστόσο, μέχρι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κάρτες προς πώληση σε πολλά κανάλια διανομής.

Η αγορά των καρτών γραφικών έχει ζεσταθεί πλέον για τα καλά, με την Nvidia να ανεβαίνει στο άρμα του DirectX 11 με τις GeForce GTX 400. Αν και για την ώρα αντιμετωπίζει και αυτή προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς, οι επόμενοι μήνες θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό των δύο εταιρειών.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , vr-zone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου