greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Απειλή για το 33% των εταιρειών τα sites κοινωνικής δικτύωσης


Η αυξανόμενη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης καθιστά τις επιχειρήσεις στόχο για τους κυβερνοεγκληματίες.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως τα sites κοινωνικής δικτύωσης και τα smartphones θα μπορούσαν να αποδειχτούν επιζήμια για την επιχείρησή σας;

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για την επικοινωνία, τη λειτουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει και ως «δούρειος ίππος» κακόβουλων πράξεων. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι διαθέτουν τουλάχιστον μια συσκευή κινητού τηλεφώνου, είναι συνέχεια συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και οι εταιρικές πληροφορίες διαμοιράζονται μαζί με τις προσωπικές σε sites κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook.

Η αυξανόμενη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης καθιστά τις επιχειρήσεις πρωταρχικό στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που επιδιώκουν την κλοπή ταυτοτήτων και προσωπικών πληροφοριών, να διαδώσουν ιούς ή να διαπράξουν άλλες επιζήμιες ενέργειες επισημαίνει στην «Η» ο Αθανάσιος Βαβάτσικος, Country Manager της Symantec Ελλάδος.

Απειλή για το 33% των εταιρειών τα sites κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με την έρευνα της Symantec, Security and Storage για μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2009, ποσοστό μεγαλύτερο της 1 από τις 3 δεν διαθέτουν ακόμα βασικό λογισμικό για προστασία από ιούς και επιθέσεις του διαδικτύου. Πώς μπορούν οι μικρoμεσαίες επιχειρήσεις να εξοικειωθούν με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών ανάμεσα στους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρικές πληροφορίες είναι προστατευμένες και ασφαλείς; Όπως τονίζει ο κ. Βαβάτσικος, ορισμένα ουσιώδη βήματα τα οποία μπορούν να υιοθετήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα εξής:

1. Κατανόηση της Έκθεσης της Πληροφορίας: Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι η εξισορρόπηση της ανάγκης άμεσης διαθεσιμότητας της πληροφορίας οποιαδήποτε στιγμή με την ανάγκη για επαρκή της προστασία. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση αυτής της ισορροπίας είναι η αξιολόγηση της πιθανότητας ενός τέτοιου κινδύνου.

2. Πολιτικές συμμόρφωσης διαδικτύου: Οι αυξημένοι κίνδυνοι που περιβάλλουν την κοινωνική δικτύωση δημιουργούν μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν τα πρωτόκολλα τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν σωστή χρήση του διαδικτύου.

3. Συσκευές Κινητής Τηλεφωνίας: Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν συσκευές κινητών τηλεφώνων στους εργαζομένους τους θα πρέπει να καθιερώσουν βέλτιστες πρακτικές χρήσης για τις συγκεκριμένες συσκευές, ώστε να διασφαλίσουν ότι η πληροφορία που διακινείται είναι ασφαλής. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν ασφαλείς ασύρματες συνδέσεις.

4. Σωστή Επένδυση Πληροφορικής: Με την εμφάνιση πολυμορφικών απειλών και τη δραματική αύξηση διαφόρων παραλλαγών κακόβουλου λογισμικού που παρατηρήθηκαν το 2009, οι παραδοσιακές προσεγγίσεις στα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν είναι αρκετές για να προστατέψουν τις επιχειρήσεις από τις σημερινές απειλές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι αγοράζουν λύσεις τέτοιες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και στους περιορισμούς που μπορεί να προκύπτουν από τον προϋπολογισμό τους.

5. Ο ρόλος του Συμβούλου: Με περιορισμένο χρόνο, προϋπολογισμό και εργαζόμενους, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν έναν προμηθευτή λύσεων που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν σχέδια, να θέσουν σε εφαρμογή αυτόματες λύσεις προστασίας και να επιβλέπουν τις τάσεις και τις απειλές.

Ένας έμπιστος σύμβουλος μπορεί, επίσης, να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους στην ανάκτηση δεδομένων όταν χρειαστεί και να προτείνει δυνατότητες αποθήκευσης off-site για την προστασία κρίσιμων δεδομένων.


Του Κοσμά Ζακυνθινού

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου