greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στα 3,4 τρισ. η αγορά πληροφορικής.


Αύξηση αναμένεται τόσο φέτος όσο και το 2011 στις δαπάνες για υποδομές και συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως.

Ανάκαμψη της παγκόσμιας αγοράς Πληροφορικής προβλέπει η γνωστή εταιρεία ερευνών Gartner για το 2010.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για είδη και συστήματα πληροφορικής θα ανέλθουν φέτος στα 3,4 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 5,3% σε σχέση με τα 3,2 τρισ. δολάρια του 2009. Σημειωτέον πως το 2009 οι δαπάνες Πληροφορικής σημείωσαν μείωση 4,5% σε σχέση με το 2008, καθώς η περσινή χρονιά η οικονομική κρίση κορυφώθηκε όσον αφορά στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Η Gartner πιστεύει πάντως πως η ανάπτυξη θα συνεχισθεί και το 2011 έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς της τάξεως του 4,2%, ώστε συνολικά οι δαπάνες πληροφορικής να διαμορφωθούν στα 3,5 τρισ. δολάρια. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλοι οι επιμέρους κλάδοι αναμένεται να παρουσιάσουν περίπου τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός θα αυξηθούν κατά 5,7% ο καθένας στα 821 δισ. δολάρια και 353 δισ. δολάρια αντίστοιχα. Λίγο μικρότερος (5,1%) αναμένεται ο ρυθμός ανάπτυξης στο λογισμικό και στις τηλεπικοινωνίες, όπου οι δαπάνες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 232 δισ. δολάρια και στα 1,988 τρισ. δολάρια αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου