greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Steve Ballmer "πληρώνει τη νύφη" για το φιάσκο με τα τηλέφωνα KIN.

Σε γενικές γραμμές, το οικονομικό έτος Ιούνιος 2009 - Ιούνιος 2010 ήταν μια πολύ καλή περίοδος για τη Microsoft. Η εταιρεία ευτύχησε να δει εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων με τα Windows 7, γεγονός που αύξησε σημαντικά την κερδοφορία της. Δεν ήταν, όμως, όλα ρόδινα μέσα σε αυτή τη χρονιά. Το φιάσκο με τα κινητά τηλέφωνα KIN ήταν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της εταιρείας και είχε αρνητικό αντίκτυπο στον τραπεζικό λογαριασμό του Steve Ballmer.

Ο Ballmer έλαβε bonus για το εν λόγω οικονομικό έτος "μόνο" 670.000 δολάρια, όσο ένα μισθός του δηλαδή, ενώ θα μπορούσε να πάρει τα διπλάσια. Στο σκεπτικό της εταιρείας για το μειωμένο bonus γίνεται λόγος για "ανεπιτυχή κυκλοφορία των κινητών KIN, συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς στα λειτουργικά των smartphones και έλλειψη καινοτομιών που δίνουν το πλεονέκτημα σε νέα form factors". Ο ίδιος ο Ballmer παραδέχτηκε πριν από λίγες μέρες ότι η ανάπτυξη των KIN είχε ως αποτέλεσμα να μη δοθεί όσο βάρος έπρεπε στα Windows Phone 7.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Microsoft ανακοίνωσε δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία έδιναν έμφαση στο social networking. Ωστόσο, η "παγωμένη" υποδοχή που τους επιφύλαξε το καταναλωτικό κοινό υποχρέωσε τη Microsoft να τα αποσύρει από την αγορά μόλις ενάμιση μήνα μετά την κυκλοφορία τους.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , techspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου