greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Microsoft: "Να αποκλείονται από το Internet τα μολυσμένα PC"

Ο Scott Charney της Microsoft βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βερολίνο και μίλησε σε συνέδριο με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια. Κάποια στιγμή, ο αξιωματούχος της Microsoft διατύπωσε μια μάλλον ακραία θέση σχετικά με τους υπολογιστές που έχουν προβληθεί από κάποιο τύπο malware. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Charney υποστήριξε ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές θα πρέπει να αποκλείονται από το Internet.

Σύμφωνα με τον Charney, τα firewalls, τα antivirus και τα software patches δεν επαρκούν για να είναι απολύτως ασφαλές ένα μηχάνημα. "Πρέπει να κάνουμε κι άλλα για να έχουμε υγιή μηχανήματα. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες IT, οι ISP και άλλοι φορείς πρέπει να αξιολογούν την ασφάλεια μια συσκευής πριν της δώσουν πρόσβαση στο Internet", ανέφερε ο Charney.

Με αυτό τον τρόπο, ο Charney πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των botnets. Βέβαια, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολλούς. Πολλοί επισκέπτες στο σχετικό blog της Microsoft άφησαν πικρόχολα σχόλια του τύπου "με αυτή τη λογική θα πρέπει να αποκλείσουμε από το Internet όλα τα μηχανήματα που τρέχουν Windows".


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου