greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σε δύο μήνες η πρώτη 3D TV χωρίς γυαλιά!

500x_12gl1-620x486.jpg

Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Αν δε βγει τηλεόραση που να μη θέλει ειδικά γυαλιά, το 3D δεν πρόκειται να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Προφανώς, δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης. Έτσι, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ψάχνουν τρόπους για καλύτερο 3D. Η Toshiba φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και οι πληροφορίες λένε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη της 3D TV χωρίς γυαλιά το Δεκέμβριο, δηλαδή σε μόλις 2 μήνες!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διαθέσει στην ιαπωνική αγορά δύο μοντέλα, το 12-ιντσο 12GL1 και το 20-ιντσο 20GL1. Το πρώτο μοιάζει περισσότερο με τεράστια photo frame και λιγότερο με τηλεόραση, αλλά δεν είναι ώρα για κακίες. Η μικρή GL1 έχει χαμηλή ανάλυση (466x350), HDMI, USB, LAN και Regza Link. Η 20άρα έχει ανάλυση 1280x720, την ίδια συνδεσιμότητα κι επιπλέον επεξεργαστή cell.

Βέβαια, τίποτα δεν είναι τέλειο σ' αυτή τη ζωή. Το 3D χωρίς γυαλιά της Toshiba είναι γεγονός, αλλά έχει κάποιους περιορισμούς στην απόσταση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ιδανική απόσταση από την οθόνη είναι 90 εκατοστά για την 20άρα και 65 εκατοστά για τη 12άρα. Υποθέτουμε ότι σε όλες τις άλλες αποστάσεις η εικόνα θα γίνεται ψυχεδελική και θα προκαλεί ισχυρούς πονοκεφάλους.

Το ότι οι νέες τηλεοράσεις θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία είναι εξαιρετικό. Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διαθέτει τα καλύτερα "πειραματόζωα" που δε διστάζουν να δοκιμάσουν οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Ακόμα και σε εξωφρενικές τιμές. Εν προκειμένω, η 20άρα κοστίζει περίπου 2200 ευρώ και η 12άρα 1100.

ΠΗΓΗ: t3mag.gr , gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου