greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το OpenOffice.org αλλάζει χέρια

Η διασημότερη δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την κοινότητα που τη στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια να αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο. Κορυφαία στελέχη της κοινότητας έχουν ήδη συστήσει ένα ίδρυμα με την επωνυμία The Document Foundation, το οποίο θα έχει από εδώ και στο εξής την ευθύνη για την ανάπτυξη και βελτίωση του λαοφιλούς OpenOffice.org.

Το OpenOffice.org παρουσιάστηκε από τη Sun πριν από 10 περίπου χρόνια, όταν η εταιρεία άνοιξε τον κώδικα του τότε StarOffice. Η πρόσφατη εξαγορά της Sun από την Oracle δεν αφήνει βέβαια στο απυρόβλητο κανένα προϊόν της Sun κι έτσι η κοινότητα του OOo αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της σουίτας. Βέβαια, το όνομα OpenOffice.org είναι πλέον ιδιοκτησία της Oracle και για το λόγο αυτό το Document Foundation αποφάσισε να βαφτίσει τις επόμενες εκδόσεις της σουίτας LibreOffice.

Η πρώτη έκδοση της σουίτας με την ονομασία LibreOffice βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα και ουσιαστικά πρόκειται για το OpenOffice.org 3.3.0 beta.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , TechConnect

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου