greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ιρανός blogger καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών

Πολλές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο χρησιμοποιούν θεμιτά και (κυρίως) αθέμιτα μέσα για να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης στο Internet, ωστόσο κάποιες χώρες φαίνεται πώς δε σέβονται καθόλου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν blogger σε 20ετή κάθειρξη, γιατί κάποιες από τις απόψεις του είχαν ενοχλήσει το καθεστώς της χώρας.

Ο Hossein Derakhshan σπούδασε στον Καναδά και στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών (SOAS) του Λονδίνου. Ασχολήθηκε από νωρίς με το Internet και του αποδόθηκε ο τίτλος του "νονού" του ιρανικού blogging. Ωστόσο, κάποιες από τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του ήταν εκτός της επίσημης γραμμής κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Derakhshan εξέφραζε απόψεις πολύ πιο κοντά σε αυτές του προέδρου Αχμαντινετζάντ και του καθεστώτος, όμως το δικαστήριο δεν πείστηκε για τη μεταμέλειά του. Ο Derakhshan καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 19,5 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Το Ιράν είναι από τις χώρες που δεν έχουν και την καλύτερη παράδοση στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και όπως είναι λογικό η τάση αυτή επεκτείνεται και σε νέες μορφές έκφρασης, όπως το Internet.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr , The Register

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου