greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Google: Η πιο ελκυστική εταιρεία στον κόσμο.







H γνωστή σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα δημοφιλής ιστοσελίδα αναζήτησης Google, είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Universum. Στη ψηφοφορία, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις 50 πιο ελκυστικές εταιρείες του κόσμου, σχεδόν 130.000 φοιτητές από κορυφαία Πανεπιστήμια στις 12 κορυφαίες οικονομίες.

Οι φοιτητές, που σπουδάζουν κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις και μηχανολογία (τεχνολογικές επιχειρήσεις κ.λπ.), ρωτήθηκαν ποιους εργοδότες θεωρούν πιο ελκυστικούς και θα ήθελαν να εργαστούν.

Στη λίστα με τους 50 κορυφαίους συναντά κανείς επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η KPMG, το παγκόσμιο δίκτυο των επαγγελματικών επιχειρήσεων που παρέχουν ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Με προοπτικές
Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι άλλες τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελέγχου και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ακολουθούν στη σχετική κατάταξη, δηλαδή Ernst&Young, Price-waterhouseCoopers και Delloite.

Φαίνεται ότι οι φοιτητές, επηρεασμένοι από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και την ανάγκη ελέγχου των οικονομικών, θεωρούν τις συγκεκριμένες εταιρείες ως τις πιο ελκυστικές και με τις καλύτερες προοπτικές ανάδειξης των ταλέντων τους.

Στις επόμενες 5 θέσεις ψηφίστηκαν οι Procter & Gamble, Microsoft, Coca - Cola, J.P. Morgan και Goldman Sachs. Ενδιαφέρουσα η άνοδος κατά 5 θέσεις από πέρυσι της Coca - Cola (από 13η πάει 8η) αλλά και η πτώση 2 θέσεις της J.P. Morgan και 6 θέσεις της Goldman Sachs. Προφανώς οι φοιτητές είναι επηρεασμένοι από την οικονομική κρίση η οποία πλήττει και τράπεζες, όπως οι δύο τελευταίες και πιστεύουν ότι την περίοδο αυτή δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί εργοδότες.

Στη λίστα με τις 50 πιο ελκυστικές επιχειρήσεις στον τομέα της μηχανικής και τεχνολογίας, και πάλι η Google στην πρώτη θέση και ακολουθούν Microsoft, IBM, Sony, BMW.

Η Αpple
Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος στην πρώτη 10άδα της Apple. H γερμανική BMW είναι η πιο ελκυστική επιχείρηση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και η σταθερή 8η θέση της Siemens παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα σκάνδαλα, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ενδιαφέρον είναι, τέλος, ότι στο top 50 μπαίνει για πρώτη φορά (44η) η κινεζική εταιρεία Lenovo που κατασκευάζει κονσόλες για βιντεοπαιχνίδια.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου