greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook αριθμούν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια και όπως είναι λογικό ένα τέτοιο πλήθος βρίσκεται ψηλά στη λίστα των επίδοξων απατεώνων του Internet. Οι υπεύθυνοι του Facebook επιχειρούν τώρα να θωρακίσουν την ασφάλεια των χρηστών, με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που φιλοδοξούν να βελτιώσουν το επίπεδο προστασίας του εκάστοτε λογαριασμού.

Κατ' αρχάς, το Facebook δίνει πλέον στο χρήστη τη δυνατότητα να λαμβάνει email ή μήνυμα όταν γίνεται login στο λογαριασμό του από έναν υπολογιστή ή μια φορητή συσκευή που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Η είσοδος στο λογαριασμό μπορεί να είναι καθ' όλα νόμιμη, για παράδειγμα αν ο κάτοχος του λογαριασμού αγοράσει νέο smartphone και μπει στο account του από εκεί. Έτσι, η είσοδος στο λογαριασμό γίνεται κανονικά και στη συνέχεια ο κάτοχος του account λαμβάνει μήνυμα και κρίνει αν υπάρχει κάτι ανησυχητικό.

Επιπλέον, το Facebook αναλαμβάνει άμεση δράση χωρίς τη συμμετοχή του χρήστη όταν εντοπίσει ύποπτη δραστηριότητα, όπως η ταυτόχρονη προσπάθεια για login σε ένα λογαριασμό από δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Πέραν αυτών, ο χρήστης θα μπορεί πλέον να βλέπει από πού έγινε το τελευταίο login, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το χαρακτηριστικό που υπάρχει και στο Gmail.

Ως συνήθως, οι αλλαγές εφαρμόζονται σταδιακά και θα ισχύουν σύντομα για όλους τους λογαριασμούς.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου