greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Hulu: "Δεν ταιριάζει στη web TV το HTML5"

Η γνωστή υπηρεσία TV streaming Hulu δε φαίνεται να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητες του HTML5, τουλάχιστον για την ώρα. Η υπηρεσία διέθεσε πρόσφατα τη νέα έκδοση του player που αναπτύσσει, ο οποίος βασίζεται στο ActionScript της Adobe. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρείας άδραξε την ευκαιρία και δήλωσε ότι το HTML5 δεν είναι ακόμη έτοιμο για να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της web TV.

Ο Eugene Wei είπε ότι το Hulu έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον player που χρησιμοποιεί, υπονοώντας ότι αυτές δεν καλύπτονται από το HTML5. "Ο player που χρησιμοποιούμε δεν κάνει απλώς streaming. Πρέπει παράλληλα να διατηρεί το περιεχόμενο ασφαλές, να δίνει στοιχεία για τις διαφημίσεις, να κάνει rendering υψηλών προδιαγραφών και δεκάδες άλλα πράγματα τα οποία δεν είναι εμφανή στον τελικό χρήστη", τόνισε ο Wei.

Πάντως, άλλες διαδικτυακές τηλεοράσεις, όπως το YouTube της Google, έχουν καλύτερη άποψη για το HTML5. Η Google έχει ανακοινώσει μια πειραματική έκδοση του YouTube σε HTML5, η οποία χρησιμοποιεί τον πατενταρισμένο codec H.264 και όχι τον open source Ogg Theora, όπως περίμεναν πολλοί.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου