greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Καταποντίστηκε το κόμμα των πειρατών στη Μεγ. Βρετανία

Μπορεί οι Σουηδοί "πειρατές" να τα πήγαν πολύ καλά στις Ευρωεκλογές του 2009, δε συνέβη όμως το ίδιο και με το αντίστοιχο βρετανικό κόμμα που κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στη Γηραιά Αλβιώνα. Το Pirate Party UK (Πειρατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου) συγκέντρωσε μόλις το 0,3% των ψήφων, με την καταμέτρηση σε όλες τις επαρχίες να βαίνει προς ολοκλήρωση.

Οι υποψήφιοι των "πειρατών" συγκέντρωσαν 1.127 ψήφους στις εκλογικές περιφέρειες όπου είχαν παρουσία. Το κόμμα σχηματίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, λίγο μετά την απόφαση του σουηδικού δικαστηρίου που καταδίκασε τους διαχειριστές του γνωστού torrent tracker Pirate Bay. Ο αρχηγός του κόμματος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αν και δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι αν ίσχυε η απλή αναλογική το κόμμα θα εξασφάλιζε δύο έδρες.

Το σουηδικό κόμμα των "πειρατών" κατάφερε πέρυσι να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο. Έκτοτε, όμως, τα ποσοστά του εμφανίζουν μείωση, κάτι που δείχνει ότι η παγίωση της πολιτικής παρουσίας είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου