greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η Google ομολογεί ότι συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα χρηστών μέσω του Street View

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν πρόσφατα να διενεργήσουν μια έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα των οχημάτων που χρησιμοποιεί η Google για την υπηρεσία Street View. Αρχικά, η Google υποστήριξε ότι τα οχήματά της πράγματι συλλέγουν στοιχεία από τις μη προστατευόμενες Wi-Fi συνδέσεις, τα οποία όμως περιορίζονται στο SSID και τη MAC address και όχι σε προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Όπως αποδεικνύεται, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Η εταιρεία παραδέχτηκε τελικά ότι τα οχήματά της συνέλλεξαν και στοιχεία που δεν έπρεπε, όπως emails και λίστες με τα sites που επισκέπτεται ο χρήστης του Internet. Η Google ισχυρίζεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία συγκεντρώθηκαν κατά λάθος και δεν είναι στην πολιτική της να συλλέγει προσωπικά δεδομένα. Η εταιρεία δεσμεύεται τώρα να διαγράψει τα επίμαχα στοιχεία και υπογραμμίζει ότι δεν τα έχει χρησιμοποιήσει πουθενά.

Η Google έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο κυβερνήσεων και φορέων που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις πρακτικές της σε ό,τι έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η ομολογία της για τη συλλογή δεδομένων στο πλαίσιο της χαρτογράφησης αναμένεται να αποτελέσει αφορμή για σφοδρή κριτική από όσους αμφισβητούν τις προθέσεις της

ΠΗΓΗ: e-pcmag,timesonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου