greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Στοπ στους... αδιάκριτους

Προφυλαχτείτε από τις ανεπιθύµητες IPs και αποφύγετε τον εντοπισµό σας

Το PeerBlock [Δωρεάν, www.peerblock.com] είναι ένα open source πρόγραµµα µπλοκαρίσµατος διευθύνσεων IP, το οποίο αποτελεί µετεξέλιξη του παλιότερου PeerGuardian. Σκοπός του είναι να προφυλάξει τον υπολογιστή σας από τις "κακές" διαδικτυακές συνδέσεις. Μεταξύ άλλων, µπορεί να σας βοηθήσει να µειώσετε την πιθανότητα να... αναγνωριστείτε όταν κατεβάζετε ταινίες ή µουσική από αρχεία P2P ή δίκτυα torrents, ή να µπλοκάρετε malware/spyware που προέρχονται από γνωστές πηγές του Internet.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Το PeerBlock λειτουργεί µε δηµόσιες λίστες που κατατάσσουν τις IPs σε κατηγορίες - κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, µε τα antivirus τα οποία χρησιµοποιούν signatures γνωστών ιών. Και εκτός από το ότι το πρόγραµµα θα σας προστατέψει από τις "κακές" IPs, µπορεί παράλληλα να µειώσει τις πιθανότητες αναγνώρισης της δικής σας IP. Επιπλέον, και εδώ τελειώνουν οι οµοιότητες µε τα antivirus, το PeerBlock θα κάνει πιο δύσκολη την αναγνώρισή σας στο Διαδίκτυο.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Όταν χρησιµοποιήσετε για πρώτη φορά το πρόγραµµα, θα πρέπει να κάνετε κάποιες βασικές ρυθµίσεις. Αρχικά εµφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο επιλέγετε από ποιες λίστες "κακών" IPs θέλετε να προστατευτείτε [εικ. 1]: P2P [προστατεύστε από τις αρχές που ψάχνουν να εντοπίσουν όσους κατεβάζουν αρχεία προστατευµένα µε copyright], διαφηµιστικά µηνύµατα [Ads], spyware [δηλαδή servers που διακινούν malware και adware], εκπαιδευτικά ιδρύµατα [Educational] ή από λίστες IPs που έχετε δηµιουργήσει εσείς [Import/Create Lists].

Στο επόµενο βήµα καθορίζετε τη λειτουργία αυτόµατων updates [εικ. 2]. Έτσι, µπορείτε να ορίσετε κάθε πότε θα ψάχνει το πρόγραµµα για updates [κάθε µέρα, µέρα παρά µέρα, κάθε εβδοµάδα ή σε συγκεκριµένο αριθµό ηµερών που καθορίζετε εσείς], αλλά και το είδος των updates που σας ενδιαφέρουν

[αν πρόκειται, δηλαδή, για το πρόγραµµα ή για λίστες]. Ακολούθως, κάνετε κλικ στο Finish, περιµένετε να κατέβουν τα updates και είστε έτοιµοι.Το πρόγραµµα τρέχει σε ένα εξαιρετικά λιτό interface [εικ. 3].
Για να απενεργοποιήσετε το µπλοκάρισµα των IPs, πατάτε το πλήκτρο Disable, ενώ το επαναφέρετε µε κλικ στο Enable.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα να δηµιουργήσετε τις προσωπικές σας λίστες µπλοκαρίσµατος ανεπιθύµητων IPs. Αυτό γίνεται ως εξής: Κάνετε κλικ στο List Manager, πατάτε Create List, στο πεδίο Description δίνετε µια σύντοµη περιγραφή για τη λίστα σας και µε το πλήκτρο Browse επιλέγετε πού θα την αποθηκεύσετε. Γράφετε µια ονοµασία γι' αυτήν και πατάτε στο Save. Έτσι, θα εµφανιστεί ένα νέο παράθυρο, όπου µε κλικ στο Add θα προσθέτετε νέες διευθύνσεις IPs σε αυτή τη λίστα. Ολοκληρώνετε µε κλικ στο Save.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου