greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εκτυπώσεις βιβλίων από τη ...Wikipedia

Κάποιοι λένε ότι η Wikipedia δε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη ως εγκυκλοπαίδεια και σε πολλές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Είναι, όμως, γεγονός ότι η διάσημη online εγκυκλοπαίδεια έχει κλέψει πολλή από την αίγλη των πατροπαράδοτων τόμων και έχει βάλει κι αυτή ένα λιθαράκι στη μείωση της δημοτικότητάς τους. Ωστόσο, η online υπηρεσία που έμαθε τον κόσμο να ψάχνει για πληροφορίες στο Internet αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απαξιώσει το χαρτί.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει προστεθεί μια νέα επιλογή στην αριστερή μπάρα εργαλείων της Wikipedia με την ονομασία Create a book. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν και να δώσει στο τυπογραφείο την εντολή για εκτύπωση και βιβλιοδεσία. Οι τιμές ξεκινούν από τα 9 δολάρια και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο μέρες το πολύ. Προς το παρόν τα βιβλία τυπώνονται με μαλακό εξώφυλλο, αλλά θα υπάρξει και επιλογή για hardcopy.

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό κάποια άρθρα να τροποποιηθούν στο διάστημα που μεσολαβεί από το αίτημα για εκτύπωση μέχρι την αποστολή της παραγγελίας. Ίσως, λοιπόν, η μόνη χρησιμότητα της νέας επιλογής είναι η δημιουργία ενός αρχείου σε υλική μορφή.

Αυτό, πάντως, που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία βιβλίου, αλλά ο χρήστης δε μπορεί να δημιουργήσει ένα eBook. Με άλλα λόγια, η βάση δεδομένων που "σκοτώνει" τις εγκυκλοπαίδειες, έρχεται τώρα να τυπώσει βιβλία, αλλά όχι να υποστηρίξει την ψηφιακή τεχνολογία στην οποία οφείλει την απήχησή της.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου