greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ηχηρό χαστούκι για το LimeWire από δικαστήριο των ΗΠΑ

Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η RIAA (Recording Industry Association of America) κατέθεσε μήνυση στην αμερικάνικη δικαιοσύνη κατά του LimeWire, κατηγορώντας το για παράνομη διακίνηση υλικού που προστατεύεται από τη νομοθεσία. Έπειτα από μια μακρά διαδικασία, το δικαστήριο εξέδωσε τελικά την απόφασή του, η οποία συνιστά κόλαφο για τη γνωστή υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων.

Η δικαστής Kimba Wood απεδέχθη τους ισχυρισμούς της RIAA, όπως φαίνεται και από το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης. Η Wood αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δημιουργοί του LimeWire βοηθούσαν πράγματι τους χρήστες να παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το πρόστιμο αναμένεται να είναι πολύ βαρύ και κατά πάσα πιθανότητα θα υπερβαίνει το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η σουηδική δικαιοσύνη στο Pirate Bay πριν από ένα χρόνο.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου