greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Internet... με μέτρο

Καθορίστε τις ταχύτητες download και upload

Το κατέβασµα αρχείων ενώ παίζετε online ένα multiplayer παιχνίδι, δεν αποτελεί καλή ιδέα. Και αυτό διότι το download καταναλώνει µεγάλο ποσοστό του bandwidth, καθυστερώντας υπερβολικά το παιχνίδι. Και µια αργή σύνδεση αποτελεί για πολλούς servers την αιτία για την αυτόµατη αποποµπή σας από το online παιχνίδι.
Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να περιορίσετε το bandwidth που θα δεσµεύεται από τον browser σας [ή από άλλα προγράµµατα που συνδέονται στο Internet], ώστε να έχετε αρκετό εκεί που το χρειάζεστε.

Αυτή ακριβώς τη δουλειά κάνει και το NetBalancer [υπάρχει δωρεάν έκδοση, η οποία µπορεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα πέντε διεργασίες, και εµπορική µε κόστος 24,95 δολάρια, που δεν έχει κανέναν περιορισµό, seriousbit.com/netbalancer], ένα εργαλείο παρακολούθησης και ρύθµισης της κίνησης στο Internet, που διατίθεται σε εκδόσεις για τα Windows XP/2003/Vista/Windows 7. Μπορείτε να το χρησιµοποιήσετε για να θέσετε προτεραιότητες στο download και το upload για όλες τις εφαρµογές σας, θεσπίζοντας τους δικούς σας κανόνες διαχείρισης του bandwidth.

Tα περισσότερα προγράµµατα διαχείρισης της διαδικτυακής κυκλοφορίας θέτουν κανόνες για εφαρµογές και διαδικασίες, οι οποίοι µπορεί να είναι αρκετά άβολοι. Για παράδειγµα, µπορείτε να περιορίσετε την ταχύτητα download, ώστε να σερφάρετε πιο άνετα στα αγαπηµένα σας sites. Όταν τελειώσετε µε το σερφάρισµα, τα downloads συνεχίζουν να κατεβαίνουν µε περιορισµένο bandwidth, παρ' όλο που κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. Χρειάζεται, δηλαδή, διαρκώς να αλλάζετε χειροκίνητα τις εκάστοτε ρυθµίσεις. Ωστόσο, µε το NetBalancer δε θα σας απασχολούν τέτοιας φύσεως προβλήµατα, καθώς το πρόγραµµα λειτουργεί µε τη λογική των προτεραιοτήτων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραµµα, θα δείτε σε ένα παράθυρο όλες τις διεργασίες και τις διαδικτυακές σας συνδέσεις [εικ. 1]. Για καθεµία από αυτές µπορείτε να καθορίσετε την προτεραιότητά της χρησιµοποιώντας τα πράσινα [για το download] ή τα κόκκινα [για το upload] βέλη, που απεικονίζονται στην πάνω µπάρα εργαλείων του προγράµµατος.

Όσον αφορά στο download, έχετε τις παρακάτω δυνατότητες [µε τα πράσινα βέλη από αριστερά προς τα δεξιά]: να επιλέξετε µια χαµηλή, µια κανονική ή µια υψηλή προτεραιότητα, να θεσπίσετε ένα συγκεκριµένο όριο download, να µπλοκάρετε τη σύνδεση στο Internet ή να την αφήσετε εντελώς ελεύθερη. Αντίστοιχες ρυθµίσεις µπορείτε να κάνετε και για τις ταχύτητες upload.

Αρκετό ενδιαφέρον έχει και το εικονίδιο που απεικονίζει έναν κόκκινο κύκλο µε µια τελεία στο κέντρο, η οποία επαναφέρει όλες τις ρυθµίσεις στις προκαθορισµένες.

Επιπλέον, µε το εικονίδιο του κόκκινου βέλους που δείχνει προς τα δεξιά, µπορείτε να µπλοκάρετε άµεσα όλη τη δικτυακή κυκλοφορία, ενώ µε το αριστερό εικονίδιο να την ξεµπλοκάρετε. Μια ακόµα ρύθµιση που είναι δυνατό να κάνετε, αφορά στο Level Security. Όσο πιο µεγάλη τιµή επιλέξετε γι' αυτό, τόσο µεγαλύτερη θα είναι και η διαφορά ταχυτήτων ανάµεσα στις εφαρµογές διαφορετικών προτεραιοτήτων.

Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Settings, θα εµφανιστεί ένα νέο παράθυρο όπου µπορείτε να ρυθµίσετε διάφορες παραµέτρους. Για παράδειγµα, µπορείτε να ορίσετε αν η εφαρµογή θα ξεκινά αυτόµατα µαζί µε τα Windows ή όχι [Start automatically when starting Windows], να θεσπίσετε όρια για όλη τη δικτυακή κυκλοφορία του συστήµατος [Limit all system traffic], ή ακόµα να ρυθµίσετε µε τι προτεραιότητα θα ξεκινούν οι διάφορες εφαρµογές, αλλά και το αν θέλετε να καθορίσετε κάποια πρόσθετα όρια στο download ή στο upload. Μπορείτε να πειραµατιστείτε µε αυτές τις παραµέτρους για να δείτε ποιες τιµές τους ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου