greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Χωρίς Firefox οι επόμενες Ubuntu;

Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το Linux και την Ubuntu, γνωρίζουν ότι ο Firefox είναι ο default web browser στη δημοφιλή διανομή της Canonical. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι Ubuntu και Firefox θα βαδίζουν για πάντα μαζί. Αν, μάλιστα, πιστέψουμε τις φήμες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε τροποποιήσεις στη βασική εγκατάσταση της διανομής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Canonical θα δοκιμάσει τον Chrome -ή μάλλον τον Chromium- της Google στην επερχόμενη έκδοση της Ubuntu για netbooks. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθεί σίγουρα ο Firefox, είναι όμως μια σαφής ένδειξη ότι η Canonical εξετάζει και άλλες λύσεις. Ακόμα κι αν επιλεγεί τελικά ο browser της Google, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει και στη desktop έκδοση της διανομής.

Το μεγάλο όπλο του Firefox ήταν πάντα τα add-ons, ένας χώρος στον οποίο υπολείπεται σημαντικά ο Chrome. Βέβαια, αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να αλλάζει, καθώς ο αριθμός των επεκτάσεων για τον Chrome αυξάνεται διαρκώς.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου