greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

BioWare: Το Final Fantasy XIII δεν είναι RPG

Το χάσμα ανάμεσα στα Δυτικά και στα Ανατολικά RPGs ήταν πάντα αρκετά μεγάλο, αλλά οι δύο πλευρές φρόντιζαν να κοιτάζουν το δικό τους στρατόπεδο. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον, καθώς ο διευθυντής του τμήματος σεναρίου της BioWare Austin, Daniel Erickson, θεωρεί ότι το Final Fantasy XIII δεν είναι RPG.

Μιλώντας στο Strategy Informer, ο Erickson δήλωσε τα εξής: “Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε ένα J μπροστά, αλλά δεν είναι RPG. Δεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής των πράξεών σου, δεν δημιουργείς χαρακτήρα, δεν ζεις τον χαρακτήρα σου… Δεν ξέρω τι είναι αυτού του είδους τα παιχνίδια – adventure games ίσως; Πάντως δεν είναι RPGs.”

Οι παραπάνω λέξεις ήρθαν ως απάντηση σε μια ερώτηση που αφορούσε το Star Wars: The Old Republic και στο κατά πόσο το σενάριο αποτελεί σημαντικό στήριγμα του επερχόμενου MMORPG της BioWare, αλλά και στο κατά πόσο η έλλειψη ενός καλού gameplay που να στηρίζει το σενάριο επηρεάζει ένα παιχνίδι, όπως συνέβη με το Final Fantasy XIII. Αναμφίβολα είναι ένα ενδιαφέρον σχόλιο που τονίζει την αντιπαράθεση που προκάλεσε η πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς που παραδοσιακά θεωρείται ότι χαρακτηρίζει το τι είναι ένα RPG.

Δεν έχει νόημα να μπούμε σε μια αντιπαράθεση για τον ορισμό ενός RPG, αλλά ακόμα και η Square Enix είχε δηλώσει κάποτε στο 1up ότι το Final Fantasy XIII δεν σχεδιάστηκε στα πρότυπα ενός RPG. Το Final Fantasy XIII είναι ο μοναδικός τίτλος της σειράς Final Fantasy που μοιάζει να απομακρύνεται από ένα μεγάλο μέρος του hardcore κοινού που κάποτε θα το στήριζε με όλο του το πάθος. Αν μας ρωτούσατε πριν από λίγα χρόνια αν πιστεύαμε πως θα συνέβαινε ποτέ αυτό, η απάντησή μας θα ήταν σίγουρα αρνητική. Πως αλλάζει ο καιρός τα πράγματα


ΠΗΓΗ: pc master

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου