greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς Ταλιμπάν!










Η Electronic Arts αποφάσισε να αφαιρέσει τη δυνατότητα των παικτών του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Medal of Honor, να παίζουν ως Tαλιμπάν. Η συνέχεια του MOH θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου και οι Tαλιμπάν θα λέγονται πλέον "αντίπαλη δύναμη" (Vid)

Μετά από χιλιάδες παράπονα από το στρατό αλλά και από τις οικογένειες αμερικανών πεσόντων στρατιωτών, η εταιρεία παραγωγής του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού "Medal of Honor" αποφάσισε να αφαιρέσει τη δυνατότητα των παικτών να παίξουν ως Ταλιμπάν.

Αρχικά στις επιλογές του παιχνιδιού, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου, υπήρχε και η δυνατότητα των παικτών να υποδύονται μαχητές Ταλιμπάν.

Ωστόσο η εταιρεία δέχτηκε σκληρή κριτική και αποφάσισε να σβήσει το όνομα Ταλιμπάν που αναγραφόταν στις επιλογές του βιντεοπαιχνιδιού δράσης που αφορά μάχες στο Αφγανιστάν.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της εταιρείας Electronic Arts, Γκρεγκ Γουντριτς, η ομάδα ανάπτυξης της εταιρείας άκουσε τα παράπονα και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν και έτσι αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Ωστόσο, οι παίκτες θα μπορούν ακόμα να ελέγχουν μαχητές, οι οποίοι είναι οι εχθροί όταν ένα παίκτης παίζει μόνος του αλλά αντί για Ταλιμπάν θα λέγονται "Η αντίπαλη δύναμη" (Opposing Force).

Μάλιστα προσφάτως ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ ανέφερε στους Λονδρέζικους Sunday Times ότι ήταν αηδιασμένος και θυμωμένος με το παιχνίδι και ζήτησε από τα καταστήματα να υποστηρίξουν τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών με το να μη δεχτούν να το πουλήσουν.

"Είναι σοκαριστικό ότι κάποιος θεωρεί ότι είναι αποδεκτά τέτοιου είδους παιχνίδια που αναπαριστούν τις πράξεις των Ταλιμπάν", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι από τους Ταλιμπάν αρκετά παιδιά έχασαν τους γονείς τους.

Ο εκπρόσωπο της εταιρείας Τζεφ Μπράουν, δήλωσε έκπληκτος από τις έντονες αντιδράσεις για το παιχνίδι λέγοντας ότι η παρανόηση γίνεται όταν κάποιοι άνθρωποι απλά δεν καταλαβαίνουν τη δυναμική των βιντεοπαιχνιδιών.

"Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Το πρόβλημα το έχουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που δεν παίζουν τέτοια παιχνίδια και δεν καταλαβαίνουν το concept" είπε καταλήγοντας ότι "είναι απλά ένα παιχνίδι όχι η αληθινή ζωή σε καμία περίπτωση δεν συγχέουμε το ένα με το άλλο".

ΠΗΓΗ: news247.gr



Medal of Honour multiplayer gameplay trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου