greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έρχονται τα Groups στο Facebook

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον όσοι χρήστες της υπηρεσίας θέλουν να μοιράζονται το υλικό τους με συγκεκριμένους φίλους. Τα Facebook Groups θα δίνουν τη δυνατότητα για δημιουργία ομάδων, που θα έχουν ειδική πρόσβαση σε status updates και άλλες πληροφορίες.

Το PC Magazine στο Facebook Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του Firefox για Android

Η πρώτη beta του Firefox για Android είναι γεγονός. Ο δημοφιλής browser περνά πλέον στο λειτουργικό της Google, έστω και σε δοκιμαστική έκδοση. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mozilla, η beta 1 έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στα Nexus One, HTC Desire και EVO 4G, καθώς και στο Droid 2 της Motorola. Επιπλέον, ο Firefox 4 λειτουργεί και στο Nokia N900, το οποίο τρέχει σε περιβάλλον Maemo.

Ανανεώσεις-ρεκόρ για Windows, IE και Office

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου η Microsoft αναμένεται να διαθέσει στο κοινό το καθιερωμένο μηνιαίο δελτίο με ενημερώσεις ασφαλείας για τα προϊόντα της. Η συγκεκριμένη Patch Tuesday, όπως ονομάζεται η δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, έχει μια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά στην ιστορία των τακτικών ενημερώσεων, η Microsoft θα κλείσει σε μία μέρα 49 κενά ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 16 patches, εκ των οποίων τα 4 έχουν το χαρακτηρισμό Critical, τα 10 είναι Important και τα άλλα 2 Moderate. Οι ενημερώσεις αφορούν τα Windows, τον Internet Explorer, το Office και το .NET Framework.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Microsoft: "Να αποκλείονται από το Internet τα μολυσμένα PC"

Ο Scott Charney της Microsoft βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βερολίνο και μίλησε σε συνέδριο με θέμα την ψηφιακή ασφάλεια. Κάποια στιγμή, ο αξιωματούχος της Microsoft διατύπωσε μια μάλλον ακραία θέση σχετικά με τους υπολογιστές που έχουν προβληθεί από κάποιο τύπο malware. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Charney υποστήριξε ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές θα πρέπει να αποκλείονται από το Internet.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Νέο είδος ιού.







Ο χειρότερος εφιάλτης των ειδικών παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ο ιός Stuxnet, ο οποίος επιτέθηκε σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν, αποδεικνύει ότι έφτασε η μέρα που οι χάκερ θα μπορούν να πλήττουν τις ζωτικές υποδομές μιας χώρας.

Πόλεμος για το Android.







Το ειδικό λογισμικό Android που χρησιμοποιείται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, έχει αποτελέσει αιτία πολέμου μεταξύ Microsoft και Motorola καθώς η δεύτερη έχει κάνει αγωγή στην οποία ισχυρίζεται ότι η εταιρία του Μπιλ Γκέιτς έχει κλέψει πατέντες από το δικό της λογισμικό.

Την πατάνε μονίμως!







Πιο απρόσεκτοι και περισσότερο αφελείς αποδεικνύονται οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, ως προς τη χρήση του ίντερνετ. Διεθνής έρευνα σε 14 διαφορετικές χώρες με 7.066 εθελοντές κατέληξε ότι προκλητικές γυναικείες φωτογραφίες και ψώνια ωθούν τους άνδρες να σερφάρουν σε μη ασφαλείς ιστοσελίδες.

Χωρίς Ταλιμπάν!










Η Electronic Arts αποφάσισε να αφαιρέσει τη δυνατότητα των παικτών του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Medal of Honor, να παίζουν ως Tαλιμπάν. Η συνέχεια του MOH θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου και οι Tαλιμπάν θα λέγονται πλέον "αντίπαλη δύναμη" (Vid)

Ξεκινά η «μάχη» για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.







Ο Internet Explorer 9 είναι το πρώτο δείγμα της νέας γενιάς browsers που επιδιώκουν να βελτιώσουν την εμπειρία.

Google: Η πιο ελκυστική εταιρεία στον κόσμο.







H γνωστή σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα δημοφιλής ιστοσελίδα αναζήτησης Google, είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Universum. Στη ψηφοφορία, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τις 50 πιο ελκυστικές εταιρείες του κόσμου, σχεδόν 130.000 φοιτητές από κορυφαία Πανεπιστήμια στις 12 κορυφαίες οικονομίες.

Η Nvidia σχεδιάζει να εισέλθει στον κόσμο των υπερυπολογιστών.

H Νvidia έχει δείξει εδώ και πολλά χρόνια πως ενδιαφέρεται να εισέλθει στον χώρο τον υπολογιστών υψηλών επιδόσεων (HPC) που συνήθως χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς (στη χημεία, βιολογία, ιατρική, φυσική, ενοπλες δυνάμεις κ.α).

Το πρώτο video του HTC HD7.

hd7-580x381.jpg

Οι μέρες περνάνε και το ντεμπούτο του HTC HD7 έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Όπως συμβαίνει συνήθως, οι παραμονές μιας νέας κυκλοφορίας περιλαμβάνουν διαρροές που δίνουν μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να δούμε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο video που φέρεται να απεικονίζει το HTC HD7 σε δράση. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, η κίνηση στην οθόνη είναι πολύ ομαλή και γενικά η συμπεριφορά του νέου smartphone δείχνει ικανοποιητική.

Σε δύο μήνες η πρώτη 3D TV χωρίς γυαλιά!

500x_12gl1-620x486.jpg

Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές. Αν δε βγει τηλεόραση που να μη θέλει ειδικά γυαλιά, το 3D δεν πρόκειται να αποκτήσει μεγάλο κοινό. Προφανώς, δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης. Έτσι, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να ψάχνουν τρόπους για καλύτερο 3D. Η Toshiba φαίνεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και οι πληροφορίες λένε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη της 3D TV χωρίς γυαλιά το Δεκέμβριο, δηλαδή σε μόλις 2 μήνες!

Έξι displays με την ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6!

Δοκιμάζουμε την εντυπωσιακή κάρτα γραφικών της AMD.
MSI ATI Radeon HD 5870 Eyefinity 6 by PC Magazine Greek.

Windows Live Essentials 2011.







Διαθέσιμη είναι πλέον η νέα έκδοση της σουίτας Windows Live Essentials 2011 της Microsoft, με ποικίλα καινούρια χαρακτηριστικά

H Oktabit μέλος στις “STRONGEST COMPANIES IN GREECE” της ICAP Group.

Η Oktabit AE εντάχθηκε στις "STRONGEST COMPANIES IN GREECE" της ICAP GROUP, ως μία από τις ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητά της είναι πραγματικά υψηλή.

Ο Steve Ballmer "πληρώνει τη νύφη" για το φιάσκο με τα τηλέφωνα KIN.

Σε γενικές γραμμές, το οικονομικό έτος Ιούνιος 2009 - Ιούνιος 2010 ήταν μια πολύ καλή περίοδος για τη Microsoft. Η εταιρεία ευτύχησε να δει εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων με τα Windows 7, γεγονός που αύξησε σημαντικά την κερδοφορία της. Δεν ήταν, όμως, όλα ρόδινα μέσα σε αυτή τη χρονιά. Το φιάσκο με τα κινητά τηλέφωνα KIN ήταν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της εταιρείας και είχε αρνητικό αντίκτυπο στον τραπεζικό λογαριασμό του Steve Ballmer.

Η Blizzard μπλοκάρει χιλιάδες λογαριασμούς battle.net (video).

Πριν από λίγες ημέρες, η Blizzard προειδοποίησε τους παίκτες του StarCraft II ότι θα είναι αμείλικτη με όσους παίζουν έχοντας ενεργοποιημένο κάποιο cheat ή hack. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι δεν αστειεύεται, η εταιρεία πέρασε τελικά από τα λόγια στις πράξεις και αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία περίπου 5.000 λογαριασμών στο battle.net.

Στις 19 Οκτωβρίου οι νέες κάρτες της AMD και της Nvidia

Η 19η Οκτωβρίου θα είναι μια σημαντική μέρα για την αγορά των καρτών γραφικών. Τόσο η AMD, όσο και η Nvidia έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μέρα για να παρουσιάσουν νέες κάρτες γραφικών. Βέβαια, οι επερχόμενες Radeon HD 6000 της AMD και η GeForce GT 430 της Nvidia έχουν τελείως διαφορετική στόχευση όσον αφορά το κοινό που θέλουν να προσελκύσουν.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Facebook: φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης


facebook

Το site ανακοίνωσε ορισμένες αναβαθμίσεις που αφορούν κυρίως στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα.

Τα παιχνίδια του Facebook γίνονται πιο διακριτικά

Οι χρήστες του Facebook χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Από τη μια υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται λίγο ή πολύ με παιχνίδια τύπου Farmville ή Mafia Wars κι από την άλλοι υπάρχουν εκείνοι που αδιαφορούν για τα Facebook games και συνήθως ενοχλούνται από τις ειδοποιήσεις στο News Feed σχετικά με τις επιδόσεις των φίλων τους. Οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το Facebook έχουν ως στόχο να απαλλάξουν τη δεύτερη κατηγορία χρηστών από τις ανεπιθύμητες δημοσιεύσεις.

Αρχίζει η δίκη του Pirate Bay στο Εφετείο

Έπειτα από μια μακρά διαδικασία ενστάσεων και αναβολών, έφτασε τελικά η στιγμή να ξεκινήσει η νέα δική στην πολύκροτη υπόθεση του Pirate Bay. Η υπεράσπιση προσέφυγε στο Εφετείο αμέσως μετά την έκδοση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, τον Απρίλιο του 2009. Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε εννέα μόλις συνεδριάσεις και πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου.

Το OpenOffice.org αλλάζει χέρια

Η διασημότερη δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου μπαίνει σε μια νέα εποχή, με την κοινότητα που τη στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια να αναλαμβάνει πλέον ενεργό ρόλο. Κορυφαία στελέχη της κοινότητας έχουν ήδη συστήσει ένα ίδρυμα με την επωνυμία The Document Foundation, το οποίο θα έχει από εδώ και στο εξής την ευθύνη για την ανάπτυξη και βελτίωση του λαοφιλούς OpenOffice.org.

Ιρανός blogger καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών

Πολλές κυβερνήσεις ανά την υφήλιο χρησιμοποιούν θεμιτά και (κυρίως) αθέμιτα μέσα για να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης στο Internet, ωστόσο κάποιες χώρες φαίνεται πώς δε σέβονται καθόλου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν blogger σε 20ετή κάθειρξη, γιατί κάποιες από τις απόψεις του είχαν ενοχλήσει το καθεστώς της χώρας.

Παραμένει πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο ο ρυθμός αύξησης της ευρυζωνικής διείσδυσης στην Ελλάδα

Το συνολικό μέγεθος των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων ανέρχεται σε 2.105.076[1] παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και κατά 9,8% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρυζωνικών γραμμών είναι τεχνολογίας DSL, ήτοι 2.096.715.

Το Twitter σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση των social networks

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία comScore, το Twitter κατάφερε να εκτοπίσει το MySpace από την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, το Twitter είχε 96 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον Αύγουστο του 2010, ενώ το MySpace περιορίστηκε στα 95 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο το Twitter αύξησε τους μοναδικούς επισκέπτες κατά 76%, ενώ το MySpace υποχώρησε 17%.

Η ΗP εγκαινιάζει την ψηφιακή εποχή της εκτύπωσης


Στο HP IPG Innovation Summit που ολοκληρώθηκε προσφάτως στην Κωνσταντινούπολη, η HP παρουσίασε σημαντικές καινοτομίες που αλλάζουν για πάντα τα δεδομένα και κάνουν την εκτύπωση περιεχομένου συμβατή με τις ψηφιακές ανάγκες του σήμερα. Οι προτάσεις της HP απευθύνονται ξεχωριστά στον ιδιώτη, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες των γραφικών τεχνών.

Ακόμα πιο στενή η συνεργασία Facebook-Skype

Το Facebook και το Skype έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τη συνεργασία τους και όπως φαίνεται η σύμπραξη των δύο εταιρειών θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον. Το Skype αναμένεται να γίνει σύντομα μέλος του δικτύου Facebook Connect, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο επιχειρήσεων.

Ολοκληρώθηκε η νέα έκδοση του Wireless USB

Η ομάδα ανάπτυξης του Wireless USB ανακοίνωσε ότι οριστικοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της έκδοσης 1.1, η οποία περιλαμβάνει βελτιώσεις σε σχέση με το υπάρχον πρότυπο. Η έκδοση 1.1 προσθέτει υποστήριξη για Near Field Communication (NFC) και συσχετίσεις με βάση την εγγύτητα, γεγονός που επιτρέπει πιο εύκολες εγκαταστάσεις συσκευών.

H OCZ ανακοινώνει το HSDL για τους υψηλής απόδοσης SSD

H OCZ επισήμως ανακοίνωσε το HSDL [High Speed Data Link] ένα interface για την υποστήριξη των ταχύτερων SSD. Το ειδικό αυτό interface υπόσχεται πως αποτελεί τη λύση στα bottlenecks που παρατηρούνται στους ultra-high performance SSD, απελευθερώνοντας έτσι τις δυνατότητες τους για ακόμα υψηλότερες ταχύτητες.

Η Google ανακοινώνει νέο format φωτογραφιών

Απ' ό,τι φαίνεται, η Google έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει συνολικά το τοπίο στο χώρο των online multimedia. Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση του web video format WebM, η εταιρεία μιλάει τώρα για ένα νέο format φωτογραφιών που θα επιχειρήσει να ανταγωνιστεί το παντοδύναμο JPEG. Το νέο format ονομάζεται WebP και όπως φαίνεται κι από το όνομά του, συγγενεύει με το WebM.

Netbooks: μόδα ήταν, πέρασε

Tablet PCs φαίνεται να κερδίζουν όλο και περισσότερο την εκτίμηση των χρηστών σε σχέση με τα netbooks. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο που αναπτύσσεται η αγορά τον τελευταίο καιρό. Και οι δύο τύποι συσκευών στοχεύουν σε παρόμοια χρήση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών αγοράς DisplaySearch, ο αριθμός των πωληθέντων netbooks στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εμφανίζει υποχώρηση κατά 14%, αγγίζοντας τα 6,6 εκατομμύρια συσκευές.