greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νέα τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για 1000 φορές ταχύτερο Internet


Ο καθηγητής Vincent Chan από το διάσημο ινστιτούτο τεχνολογίας MIT είναι πεπεισμένος ότι σε 3 με 5 χρόνια το Internet θα μετατραπεί σε bottleneck για τους υπολογιστές, καθώς η ταχύτητά του δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές επιδόσεις των computers. Ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή, ο Chan και οι συνεργάτες του άρχισαν να αναζητουν τρόπους για να κάνουν πιο γρήγορο το Internet.


Τέλος η ανωνυμία στα forums της Blizzard

Όσοι έχουν εμπειρία από τις online κοινότητες της Blizzard για το World of Warcraft και το Starcraft II θα γνωρίζουν ότι το επίπεδο πολλών συζητήσεων είναι από χαμηλό έως εντελώς απογοητευτικό. Τα εμπρηστικά σχόλια και οι αναφορές σεξουαλικού περιεχομένου δίνουν και παίρνουν και φαίνεται ότι η Blizzard είναι αποφασισμένη να πατάξει τέτοια φαινόμενα, εισάγοντας νέους κανόνες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα θα απαιτείται η εισαγωγή του πραγματικού ονόματος για να μπορεί ο επισκέπτης να αναρτήσει το σχόλιό του. Η Blizzard ισχυρίζεται ότι επέλεξε αυτή τη μέθοδο για να ενισχύσει το στοιχείο της κοινότητας και να κάνει πιο ρεαλιστική την αλληλεπίδραση των χρηστών, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η καταπολέμηση του flaming και του trolling. Σημειωτέον ότι η αλλαγή αφορά μόνο όσους γράφουν στο forum κι όχι τους χαρακτήρες μέσα στο παιχνίδι.

Απομένει να δούμε αν η αλλαγή αυτή θα έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να δούμε ξαφνικά συζητήσεις υψηλής διανόησης με υπέρμετρη αβρότητα, μπορεί να εγκαταληφθεί σε μεγάλο βαθμό το forum ή μπορεί να μην αλλάξει και τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Antivirus και στη δωρεάν έκδοση του Ad-Aware


Εδώ και δύο περίπου χρόνια, οι επί πληρωμή εκδόσεις του γνωστού προγράμματος antispyware Ad-Aware περιλαμβάνουν λειτουργία antivirus. Η Lavasoft επέλεξε να μη συμπεριλάβει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στη δωρεάν έκδοση, προκείμενου να δώσει κίνητρο για την αγορά μιας εμπορικής έκδοσης. Οι καιροί, όμως, αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και τα προϊόντα που προσφέρουν οι εταιρείας.

Η Lavasoft προσέθεσε τελικά antivirus και στο Ad-Aware Free Internet Security 8.3. Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται στους χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει το πρόγραμμα μέσω ενός update, όπου περιλαμβάνεται εκτός από το antivirus κι ένας scheduler, ο οποίος επίσης ήταν μέχρι τώρα αποκλειστικό προνόμιο της εμπορικής έκδοσης.

Οι συγκεκριμένες προσθήκες βελτιώνουν σημαντικά τις προοπτικές του δωρεάν Ad-Aware, καθώς είναι πλέον σε ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα άλλα δημοφιλή προγράμματα της κατηγορίας, όπως τα Avast, Avira και AVG.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Η AMD επενδύει σε εταιρείες software


Στην πρώτη ανάγνωση, η είδηση ότι η AMD εκδηλώνει ενδιαφέρον για το software μπορεί να προκαλέσει έκλπηξη σε μερικούς. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν του τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά υψηλής τεχνολογίας θα διαπιστώσει ότι οι δεσμοί hardware και software είναι ισχυρότεροι από ποτέ. Από αυτή την άποψη, το ενδιαφέρον της AMD για τα προγράμματα είναι απολύτως φυσιολογικό.

Όπως ίσως θα έχουν μαντέψει αρκετοί, πίσω από το ενδιαφέρον της AMD για το software βρίσκεται η αρχιτεκτονική Fusion. Η νέα σειρά προϊόντων της εταιρείας θα κυκλοφορήσει το 2011 και θα συνδυάζει σε ένα chip την "παραδοσιακή" CPU x86 και την GPU. Η συνύπαρξη CPU και GPU έχει προφανή οφέλη στην επεξεργαστική ισχύ ενός προϊόντος, δεδομένου ότι η GPU είναι πολύ ταχύτερη από τη CPU σε συγκεκριμένες επιστημονικές εφαρμογές, αλλά και σε multimedia. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το ότι οι browsers επόμενης γενιάς θα αξιοποιούν τη GPU για το rendering των σελίδων.

Η AMD επενδύει σε εταιρείες software προκειμένου να δημιουργηθεί εγκαίρως ένα "οικοσύστημα" εφαρμογών που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την αρχιτεκτονική Fusion. Η AMD έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με συγκεκριμένες επιχειρήσεις, για την ώρα όμως αρνείται να μπει σε λεπτομέρειες.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Ανανεώνεται η έκδοση του YouTube για κινητά τηλέφωνα

Η Google ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες ένα εκτεταμένο update στο YouTube mobile, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κινητή έκδοση της διάσημης υπηρεσίας διαμοιρασμού video. Οι βελτιώσεις αφορούν κατ' αρχάς τον τομέα της ταχύτητας, κάτι που οφείλεται στη χρήση του HTML5. Δεν είναι, όμως, αυτή η μόνη αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Οι άνθρωποι της Google έκαναν πιο χρηστική τη mobile έκδοση του YouTube, μεγαλώνοντας τα κουμπιά έτσι ώστε να ο χειρισμός να είναι πιο εύκολος σε μια οθόνη αφής. Οι υπόλοιπες βελτιώσεις περιλαμβάνουν προτάσεις κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, τη δυνατότητα δημιουργίας playlists, καθώς και επιλόγές για favorite, like και unlike μέσα από την οθόνη του κινητού.

Το νέο YouTube (m.youtube.com) είναι αυτή την ώρα διαθέσιμο στα Αγγλικά και θα μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες μέσα στους επόμενους μήνες.


ΠΗΓΗ: e-pcmag

Νέοι μπελάδες για το Facebook


Το Facebook έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές ότι δε σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Βέβαια, η εταιρεία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στην προσπάθειά της να πείσει για τις προθέσεις της έχει αναθεωρήσει αρκετές φορές τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου. Ωστόσο, οι κατά τόπους αρχές δε φαίνεται να πείθονται και κάθε τόσο ξεφυτρώνει και μια νέα υπόθεση.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στο Αμβούργο της Γερμανίας ξεκίνησε νομικές διαδικασίες κατά του Facebook, κατηγορώντας το ότι αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Johannes Caspar ανέφερε ότι έλαβε πολλές επιστολές από πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook, ωστόσο είδαν στοιχεία για αυτούς στην υπηρεσία. Τα στοιχεία αυτά είχαν ανέβει από φίλους τους που διατηρούν προφίλ στο Facebook και σύμφωνα με τους Γερμανούς χρησιμοποιούνται για λόγους marketing και διαφήμισης.

Η Αρχή έχει δώσει διορία στο Facebook να απαντήσει μέχρι τις 11 Αυγούστου. Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι η απάντηση θα δοθεί κανονικά εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Αρχή του Αμβούργου είναι ιδιαίτερα σκληρή σε θέματα προσωπικού απορρήτου. Να αναφέρουμε απλώς ότι είναι η υπηρεσία εκείνη που αποκάλυψε την ιστορία με τα αυτοκίνητα του Google Street View που συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από ασύρματα οικιακά δίκτυα.

ΠΗΓΗ: e-pcmag