greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Κτίστε το site σας

Δηµιουργήστε ένα επαγγελµατικό site σε λίγη ώρα

To Incomedia WebSite X5 [www.websitex5.com] αποτελεί ένα δηµοφιλές πρόγραµµα, το οποίο σας βοηθά να κτίσετε το δικό σας site στο Web σε πέντε µόνο "βήµατα", χωρίς να απαιτεί γνώσεις προγραµµατισµού και σχεδιασµού σελίδων του Web από το χρήστη του. Όλα γίνονται εύκολα και αυτόµατα. Η δηµιουργία ενός site -η έκδοση Evolution µε την οποία θα εργαστούµε παρακάτω, επιτρέπει ακόµα και το κτίσιµο online καταστηµάτων- γίνεται βήµα-βήµα, το ίδιο απλά και κατανοητά σαν να γράφατε ένα κείµενο στο Word.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

Η εγκατάσταση του προγράµµατος είναι πολύ απλή. Απλώς προσέξτε να πληκτρολογήσετε τα σωστά στοιχεία σε ένα σηµείο: εκεί όπου θα δώσετε τον κωδικό ξεκλειδώµατος [θα τον λάβετε αφού κάνετε ενεργοποίηση µέσω του Internet, χρησιµοποιώντας τον κωδικό που θα βρείτε στη συσκευασία του προγράµµατος] [εικ. 1]. Παρεµπιπτόντως, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα χρειαστεί να κάνετε registration στην online υπηρεσία τής Incomedia, µέσω της οποίας θα αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα είδος πίνακα ελέγχου του site σας. Μόλις εισάγετε τον κωδικό ξεκλειδώµατος, µπορείτε να προχωρήσετε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο Επόµενο. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης του προγράµµατος στο δίσκο σας. Περιµένετε λίγο [ανάλογα και µε την ισχύ του συστήµατός σας] για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία και είστε έτοιµοι να ξεκινήσετε την εργασία σας µε το πρόγραµµα.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Όταν εκκινήσετε το πρόγραµµα, θα εµφανιστεί το κυρίως παράθυρο εκτέλεσης. Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε µε αυτό, πατήστε το πλήκτρο "ENAΡΞΗ". Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου θα πρέπει να καθορίσετε τι σκοπεύετε να κάνετε: να δηµιουργήσετε ένα site εξαρχής [Δηµιουργήστε ένα νέο Έργο] ή απλώς να επεξεργαστείτε ένα προκατασκευασµένο site [Επεξεργαστείτε ένα υπάρχον πρότυπο]. Για το παράδειγµά µας επιλέξαµε το πρώτο. Με το που κάνετε κλικ στο Επόµενο, θα εµφανιστεί το παράθυρο Γενικές Ρυθµίσεις όπου θα πρέπει να καθορίσετε διάφορες παραµέτρους για το site σας. Σε αυτό το σηµείο µπορείτε να εισάγετε τον τίτλο του site σας, το URL όπως και να δώσετε κάποιες λέξεις-κλειδιά που θα χρησιµοποιηθούν από τις µηχανές αναζήτησης για την εύρεση του site σας. Στη γλώσσα περιεχοµένου αφήστε το Greek, ενώ αν έχετε κάποιο εικονίδιο για το site σας, µπορείτε να το ανεβάσετε σε αυτό εδώ το σηµείο.

Με κλικ στο Επόµενο µεταβαίνετε στο σηµείο διαµόρφωσης του µενού - µπορείτε να επιλέξετε ανάµεσα σε κάθετο ή οριζόντιο. Στο επόµενο βήµα επιλέγετε το layout του site σας, δηλαδή την εµφάνισή του. Όπως θα δείτε, υπάρχει µια πληθώρα προκατασκευασµένων σχεδίων [templates]. Πειραµατιστείτε λίγο εδώ για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει και σας ταιριάζει περισσότερο. Για το παράδειγµά µας επιλέξαµε Εταιρεία > Laptop [εικ. 2]. Αν θέλετε, µπορείτε να πειραµατιστείτε και µε τα χρώµατα. Για να έχετε µια εικόνα του πώς θα δείχνει το site σας µε τις επιλογές που κάνατε, πατήστε στο Τεστ. Το πρώτο βήµα των Ρυθµίσεων ολοκληρώνεται κάνοντας κλικ στο Επόµενο, όπου θα µεταφερθείτε στον Επεξεργαστή banner. Εδώ µπορείτε να εισάγετε το δικό σας κείµενο ή λογότυπο στο header του site. Πάλι µε κλικ στο Τεστ είναι δυνατό να δείτε τις αλλαγές που κάνατε. Αν κάτι δε σας αρέσει, επιστρέψτε µε κλικ στο Προηγούµενο για να το αλλάξετε.

ΔΟΜΗ

Στο δεύτερο βήµα φτιάχνετε το χάρτη του site σας, µε άλλα λόγια τη δοµή του. Ξεκινάτε κάνοντας κλικ στο Menu. Όπως θα δείτε, το πρόγραµµα έχει δηµιουργήσει ένα µενού µε την Αρχική Σελίδα και 3 επιλογές [Σελίδα 1, Σελίδα 2, Σελίδα 3]. Για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο στο µενού, πατήστε στο Νέο επίπεδο. Για να προσθέσετε σελίδες, κάνετε κλικ στη Νέα σελίδα. Έτσι, θα κτίσετε σιγά-σιγά τη δοµή του site προσθέτοντας επίπεδα και σελίδες. Μπορείτε ανά πάσα στιγµή να δείτε τι επίδραση έχουν οι επιλογές σας στη δοµή του site πατώντας στο Τεστ. Αν ξεχάσατε κάτι, µην ανησυχείτε. Μπορείτε να επανέλθετε αργότερα και να κάνετε ό,τι τροποποιήσεις θέλετε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ

Στο τρίτο βήµα -τη Δηµιουργία σελίδων- µπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόµενο στις σελίδες που δηµιουργήσατε προηγουµένως. Σε αυτό το σηµείο η οθόνη του προγράµµατος χωρίζεται στις εξής περιοχές: την περιοχή της σελίδας που απεικονίζεται αµέσως δεξιά από τα επιµέρους βήµατα, στη µορφή τεσσάρων κελιών ενός πίνακα, και την περιοχή των αντικειµένων. Με απλό drag & drop µπορείτε να σύρετε αντικείµενα από τη δεξιά περιοχή και να τα εναποθέσετε στην αριστερή περιοχή. Αν θέλετε να δηµιουργήσετε µια περιοχή κείµενου, µεταφέρετε το αντικείµενο text, ενώ για µια εικόνα µεταφέρετε το αντικείµενο Image. Μεταξύ άλλων, έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε πίνακες, flash animation, βίντεο και ήχο, προβολή διαφανειών µέχρι και κώδικα HTML.

Φυσικά, αν θέλετε, µπορείτε να αλλάξετε την default δοµή των τεσσάρων κελιών και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όσες στήλες και γραµµές θέλετε [εικ. 3]. Αυτό γίνεται µε τα σχετικά εικονίδια πάνω από την περιοχή σχεδιασµού.

Για να εισάγετε κείµενο σε ένα text object, απλώς κάνετε διπλό κλικ πάνω του ώστε να ανοίξει το σχετικό πεδίο εισαγωγής κειµένου - µπορείτε να εργαστείτε όπως σε έναν επεξεργαστή κειµένου, µε τις ίδιες δυνατότητες µορφοποίησης. Την ίδια τακτική ακολουθείτε για να προσθέσετε άλλης φύσεως δεδοµένα.
Και επειδή κάθε είδος δεδοµένων συνοδεύεται µε αρκετές δυνατότητες παραµετροποίησης, σας συστήνουµε να πειραµατιστείτε µε αυτές προκειµένου να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα. Με αυτή τη λογική συµπληρώνετε µε περιεχόµενο κάθε σελίδα σας.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτό το βήµα κάνετε τα τελικά φινιρίσµατα του site σας [εικ. 4]. Για παράδειγµα, µπορείτε να αλλάξετε τη µορφή των πλήκτρων του µενού κάνοντας κλικ στο Mενού κύριου επιπέδου. Έτσι, µπορείτε να επιλέγετε το µέγεθος και το στιλ της γραµµατοσειράς, τα χρώµατα ακόµα και να εισάγετε εικόνες στα µενού. Ή και να τους δώσετε µια 3D οπτική. Έχετε ακόµα τη δυνατότητα να ρυθµίσετε τη µορφή των κυλιόµενων µενού, της εξ ορισµού γραµµατοσειράς του site, την εισαγωγική σελίδα, να εισάγετε banners και να κάνετε ένα σωρό άλλες ρυθµίσεις, την επίδραση των οποίων µπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγµή µε κλικ στο πλήκτρο Τεστ.

ΕΞΑΓΩΓΗ

Από τη στιγµή που ολοκληρώσετε το σχεδιασµό του site σας, έχετε τρεις επιλογές στη διάθεσή σας [εικ. 5]: να ανεβάσετε το site σας σε µια διεύθυνση του Web µέσω FTP [θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία πρόσβασής σας σε αυτό], να το αποθηκεύσετε στο σκληρό δίσκο για να επεξεργαστείτε όποτε θελήσετε τον κώδικά του ή τέλος να οµαδοποιήσετε όλα τα αρχεία του project σας ώστε να το µεταφέρετε σε άλλο υπολογιστή.

Σε αυτό το σηµείο να σηµειώσουµε ότι οι χρήστες της έκδοσης Evolution έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν το site τους για δώδεκα µήνες στους servers της One.com. Με αυτό τον τρόπο θα µπορείτε να κάνετε register το δικό σας dot.com, να αποκτήσετε 3GB αποθηκευτικού χώρου και απεριόριστο αριθµό emails. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να επιστρέψετε στο Control Panel µε βάση το λογαριασµό που δηµιουργήσατε στην αρχή και να επιλέξετε το Web Hosting. Από εκεί µπορείτε να επιλέξετε το domain σας και να ανεβάσετε το site σας στους servers της One.com. Εµείς σας ευχόµαστε κάθε επιτυχία!


ΠΗΓΗ: pc magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου