greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Aυστραλια:οι gamers καραδοκουν.....


Γράφαμε τις προάλλες πως οι gamers της Αυστραλίας τα είχαν βάψει μαύρα, μια και ο «βαρύς κι ασήκωτος» Γενικός Εισαγγελέας (σε μια ολόκληρη ήπειρο, ε;) δεν ήθελε με τίποτα να επιτρέψει να κυκλοφορούν στη χώρα των κοάλα (τα καγκουρώ τα χρησιμοποιώ μετά, θα δείτε) παιχνίδια με rating 18 ετών και άνω. Ούτε σε μάρσιππο από καγκουρώ δεν μπορούσες να τα κρύψεις, τα έβρισκε ο μπαγάσας λες και είχε ειδικό ανιχνευτή.

Μανιάτικο το είχε ο άνθρωπος να μπει «ενήλικο» παιχνίδι στη χώρα. Κάποιες εταιρείες εξέδιδαν στην Αυστραλία λογοκριμένες εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών τους για να αποφύγουν το σκόπελο του Εισαγγελέα – Μπαμπούλα, ενώ άλλες το θεωρούσαν υποτιμητικό και προτιμούσαν να μην τα κυκλοφορήσουν καν εκεί. Τελευταίο παράδειγμα που θυμάμαι αυτή τη στιγμή, το Aliens vs. Predator.

Οι gamers ήρθε όμως η ώρα να χαμογελάσουν και πάλι, όταν ο Εισαγγελέας αποφάσισε να παραιτηθεί για να παραδώσει τα σκήπτρα σε κάποιον νεότερο, κι έτσι στη θέση του ήρθε ο John Rau, που είναι πιο διαλλακτικός και δηλώνει πως θα το συζητήσει, βρε παιδί μου, το πράγμα.

Οπως καταλαβαίνετε, δεν ήθελε και πολύ: Να’ σου κι άρχισαν τα petitions «δώστε πίσω τα games στο λαό», οι αφίσες στα καταστήματα, οι κινητοποιήσεις και πάει λέγοντας. Αυτή τη στιγμή το δημοψήφισμα έχει μαζέψει παραπάνω από 118.000 υπογραφές και οδεύει σταθερά προς την κατεύθυνση του να γίνει το μεγαλύτερο δημοψήφισμα όλων των εποχών στη χώρα. Μαγαζιά, online communities, gamers κάθε καταβολής και «φυλής», όλοι έχουν κινητοποιηθεί για την επίτευξη του στόχου. Ποιος θα το περίμενε πως η επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο θα ξεκινούσε από το gaming και την Αυστραλία;


ΠΗΓΗ: pc master

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου