greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.....................greek-informatics.blogspot.com...Kαθημερινή ενημέρωση.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το Facebook αρνείται το κουμπί πανικού


Το Facebook εξακολουθεί να αρνείται την ενσωμάτωση ενος "panic button" (κουμπί πανικού) όπως χαρακτηριστικά λέγεται, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν περιπτώσεις παιδικής εκμετάλλευσης στο site, αφού πατώντας το εν λόγω link θα στέλνονται άμεσα δεδομένα στο κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας.

Το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο κρίνει πως δεν είναι απαραίτητο καθώς υπάρχει ήδη ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν παρενοχλήσεις (report abuse) και στο μέλλον θα αποστέλλει αναφορά στο συγκεκριμένο κέντρο.


Ο υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας του Facebook Ρίτσαρντ Άλεν δήλωσε ότι το Facebook συγκαταλέγεται στα πιο αξιόπιστα και ασφαλή site.

Μάλιστα, οι αντιπρόσωποι του Facebook και του κέντρου Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας συναντήθηκαν στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το θέμα.


Μετά την 4ωρη συνάντηση ο Τζιμ Γκάμπλ υπεύθυνος του κέντρου δήλωσε ότι "σήμερα κάναμε ενα μικρό βήμα αν και ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει οριστικά, ωστόσο είμαι ικανοποποιημένος επειδή επετεύχθη μια δέσμευση στο να βελτιώσουν την ασφάλεια των χρηστών τους. Αυτό που θέλω είναι τα λόγια να γίνουν πράξη σύντομα".

Σύμφωνα με τον κ. Άλεν και οι δύο πλευρές συμμερίζονται την ίδια άποψη για την προστασία των παιδιών στο ιντερνέτ, ενώ προσέθεσε ότι θα επιτευχθούν οι απαιτήσεις που χρειάζονται.

"Πρόκειται να βελτιώσουμε τη δομή της υπάχρουσας ρύθμισης που έχουμε ώστε οι αναφορές παρενόχλησης των χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου να στέλνονται απευθείας στο κέντρο".

Μάλιστα ανέφερε ότι ήδη οι αναφορές Αμερικανών χρηστών του Facebook στέλνονται παράλληλα σε συνεργαζόμενα κέντρα με το κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Διαδικτυακής Προστασίας.

Ωστόσο, ο κ .Γκάπμπλ θεωρεί απαραίτητη προσθήκη του εν λόγω link καθώς όπως ανέφερε οι χρήστες έχουν στείλει αμέτρητα e-mails παραπόνων στο κέντρο αφού δεν μπορούν να το κάνουν μέσω Facebook.

To αμφισβητούμενο "panic button" χρησιμοποιείται ήδη και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Bebo.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Γκάμπλ το θέμα είναι άκρως επείγον και σοβαρό μετά και από τη δολοφονία της 17χρονης Άσλει Χολ τον περασμένο Οκτώβριο από ένα άνδρα που γνώρισε μέσω Facebook.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου